Belföld

2006.02.01. 14:37

Reformokat ígér az SZDSZ

Budapest (mti) – Az SZDSZ szerint a következõ kormányciklusban nem halasztható már az egészségügy rendezése, az adórendszer átalakítása és a kisebb, olcsóbb állam megteremtése.

Mórocz Zsolt

Ezt Kuncze Gábor, a liberális párt elnöke közölte évértékelõ sajtótájékoztatóján, amit online formában közvetítettek az ország megyeszékhelyeinek SZDSZ-irodáiba. „A jobb egészségügy érdekében többbiztosítós modell (...), a magyar gazdaság erôsítése és versenyképessége érdekében egykulcsos adó bevezetése és (...) egy kisebb, ámde hatékonyabb, az embereknek magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtani képes állam megteremtése. A magyar liberális párt ezt kínálja Magyarországnak” – mondta Kuncze Gábor.

Az SZDSZ elnöke a jelenlegi és a volt miniszterelnök évértékeléseit komolytalannak nevezte. Kuncze Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt négy év más lett volna az SZDSZ nélkül; nem lett volna miniszterelnök-váltás, nem kapott volna új lendületet a kormányzati politika és nem szerezte volna vissza a folytatás esélyét a koalíció, nem csökkentek volna az adók sem, de nem lett volna kormányváltás sem, ma Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, „és a fiatalokat még mindig behívnák katonának”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!