Belföld

2012.01.05. 15:56

Rendőrségi legek: 2011 legkülönösebb esetei

Molesztálóját "lefegyverző" 10 éves kislány, néhány perc alatt félmilliós büntetést begyűjtő gyorshajtó és nemzetközi összeesküvést gyártó feljelentő - többek között ezek voltak a Pest megyei rendőrök legkülönösebb esetei tavaly, amelyeket csokorba gyűjtve csütörtökön ismertettek.

MTI

A "legek" között a legbátrabb címet az a 10 éves  budakalászi kislány kapta, akit egy férfi molesztálni akart, de mivel a gyermek már egy éve karatézni járt, így szakszerű, többek között „érzékeny pontot” érintő rúgásokkal futamította meg támadóját.

Nem járt ilyen szerencsésen az a férfi, aki társával augusztus elején egy Szigetszentmiklós környéki házba akart betörni: a betörés zajára a tulajdonos felébredt, a férfiak menekülőre fogták, de egyikük fennakadt a kerítésen, és nemi szervének egy részét ott hagyta, amit percekkel később talált meg.

A férfi mentőt hívott magához, azt állítva, egy kutya harapta meg, de a "baleset" híre hamar bejárta a várost, és végül a rendőrök betörés miatt megindították eljárást ellene.

A legkülönösebb feljelentést a gödöllői kapitányság kapta: egy férfi globális méretű összeesküvés miatt tett feljelentést, melyben - szerinte - többek között világhírű rajzfilmstúdió által készített mozifilmeket szinkronizáló színészek is részt vesznek.

Nagyon sietős lehetett dolga annak a férfinak is, akit áprilisban Tápiószecsőn 12 perc alatt kétszer is gyorshajtáson értek lakott területen belül: a megengedett 50 km/h sebesség helyett 120-szal, illetve 130-cal hajtott, ezért aznapra 500 ezer forintos büntetést gyűjtött be.

Kijózanító lehetett az a több mint egymillió forintos bírság is, amelyet egy verőcei férfi azért kapott, mert 3,44 g/l véralkoholszinttel vezette autóját a Pest megyei településen.

A legszerencsésebb ügy pedig a gyömrői óvodából elszökött két ötéves gyermek esete lett, akik több kilométert gyalogoltak, hogy eljussanak egy plázába, szerencsére a rendőrök épségben megtalálták őket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!