Belföld

2012.06.02. 10:32

Vádemelést kezdeményezett Toroczkai László ellen a BRFK

Vádemelést kezdeményezett Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság a fővárosi Bank Centernél március 15-én történtek ügyében.

MTI

Toroczkai László március 15-én több mint száz társával bement az V. kerületi Bank Centerbe, hogy petíciót adjon át a Nemzetközi Valutaalap képviselőjének. Az épületben vitatkoztak a portaszolgálattal, majd több, a futballmeccsekről ismert fáklyát gyújtottak meg.

A BRFK közlése szerint a Toroczkai László ellen kényszerítés bűntett kísérlete miatt indított nyomozás vádemelési javaslattal zárult.

A Bank Center épületében történt jogsértő cselekmények ügyében az iratismertetés megtörtént, a nyomozati anyagot a nyomozóhatóság vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek - tudatta a rendőrség.

A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályán továbbra is folyamatban van egy büntetőeljárás garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Szabadság téri eseményekkel összefüggésben.

A BRFK korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség tíz embert azonosított azok közül, akik március 15-én a budapesti Bank Center épületébe behatolva pirotechnikai eszközöket hoztak működésbe, ezért velük szemben garázdaság miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!