Bérbaltavár

2017.02.14. 15:04

Jancsi bohóc, Hófehérke és ninja is járt a bérbaltavári farsangon

A hétvégén tartották meg farsangi ünnepségüket a bérbaltavári óvodások. Szombat délután a kultúrházban gyűlt össze a falu apraja-nagyja.

Koller Tímea

Az óvodások vidám köszöntőkkel, vicces felelgetőkkel, mondókákkal szórakoztatták a közönséget. Aztán következett a jelmezes bemutató. Volt ott Jancsi bohóc, indián, Hófehérke és ninja is. Néhány kisgyermek saját készítésű jelmezzel is dicsekedhetett. Az egyes figurák kis versekkel is bemutatkoztak. A szülők felajánlásainak köszönhetően idén is megrendezhették a hagyományos süteményvásárt. A tombolát mindenki együtt izgulta végig. Aki nem nyert, az is vidáman, finom sütikkel és persze sok konfettivel a hajában térhetett haza.

Az óvoda évek óta a szülőkkel és a falubeliekkel közösen köszönti a tavaszt. A közös mulatságot közös készülődés előzi meg. Minden anyuka süteménnyel készül, tombolatárgyakat vásárol, gyűjt. A falubeliek a jegyek és a tombolák megvásárlásával támogatják az óvodát.

Az ünnepség bevételét minden évben gyermekprogramokra és kirándulásra használják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!