Bögöte

2015.06.16. 08:25

Új az oltárkép Bögötén - Egy vállalkozó adományaként készült el

Bögöte – Szentmisén, megható ünnepség keretében áldotta meg Bodrokós Imre jánosházi plébános a bögötei templom oltárképét.

Némethy Mária

A Keresztelő Szent János templom tavaly kívül és belül is megújult egyházmegyei támogatással és önerőből. Most azt ünnepelték, hogy új oltárképet kapott a templom. Az oltárképet Bodorkós Imre áldotta meg. A kép egyelőre ideiglenes helyre került, a szentély falára. Az eredeti - és néhány évtizede a templomból eltávolított - oltárépítmény fafaragásai ugyanis felújításra szorulnak.

Fotó: Nagy Gabriella

A Keresztelő Szent Jánost ábrázoló oltárképet Horváth Lajos vállalkozó készíttette el, aki néhány hónappal ezelőtt került kapcsolatba Bögötével. Tenni akart a régóta itt élőkért. A képet Marosfalvi Antal festőművész festette. A tanító Keresztelő Jánost ábrázoló képen a szent az ég felé mutat, kiemelve a plébánia címerében olvasható jelmondatot: Parate viam Domini! - Készítsetek utat az Úrnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!