Bük

2013.08.26. 06:03

Civilek a város kultúrájáért

Csepreg önkormányzata az új kenyér ünnepe alkalmából az idén is odaítélte a Csepreg Város Kultúrájáért kitüntető címet azoknak, akik a legtöbbet tettek a művelődéséért.

Tersztyánszky Krisztina

Egyéni kategóriában az idén Horváth János, a Csepregi Vegyeskar Egyesület alapító elnöke érdemelte ki az elismerést. Király Árpád polgármester méltató szavaiban hangsúlyozta: Horváth János szervező tevékenységével sok terhet levesz a karvezető válláról, részese a kórus hazai és külföldi sikereinek. Tevékeny tagja a Farkas Sándor Egyletnek és a citerazenekarnak is. A közösségi díjat ezúttal a Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület érdemelte ki.

A 131 éves múltra visszatekintő szervezet tagjai fő profiljuk mellett rendszeresen részt vesznek a város kulturális és közösségi életében. Tűzoltó bemutatókkal, nyári táborokkal keltik fel a fiatalok érdeklődését a tűzoltás, a közösségért végzett önfeláldozó munka iránt. Mozgatórugói a csepregi civil szervezetek közti kapcsolattartásnak, kezdeményezői a civil fórumoknak. A tűzoltóknak köszönhető a szüreti felvonulás hagyományának felélesztése, amely alapjául szolgált a nagyszabású kora őszi városfesztiválnak. A díjat Básthy Tamás országgyűlési képviselő adta át Horváth Jánosnak, illetve Kovács Andrásnak, a tűzoltó egyesület vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!