Bük

2013.10.06. 15:52

Kompetenciák és kreativitás

Csepreg – Még látható a művelődési központban az a kiállítás, ami a városfesztivál alkalmából nyílt néhány helyi alkotó közösség munkáiból.

Tersztyánszky Krisztina

A dolog érdekessége, hogy az elmúlt tanévben minden eddiginél több fiatalt sikerült bevonni a különböző művészeti és tárgyalkotó foglalkozásokba. A lehetőség hátterében egy pályázat áll, amit az általános és középiskolás korosztály kreatív személyiségfejlesztésére nyert el a művelődési központ. A csepregiek a kapott lehetőséget jól kamatoztatták: olyan csoportokat hoztak létre, amelyek az egyes gyermekek fejlesztésében is nagy szerepet játszanak, ugyanakkor a város közösségi életének, és a helyi értéktárnak is hasznot hoznak.


Az újságírás szakkör tagjai a felújított főteret fényképezték (Fotó: Horváth Csaba)

 

A programban a művelődési intézmény partnerei a Dr. Csepregi Horváth János KIKI Általános Iskolája, a Nádasdy szakközépiskola és a kőszegi Dr. Nagy László gyógypedagógiai intézmény. A tárlaton azok a képek láthatók, amelyet a képzőművészeti csoport tagjai a Mozaik Kör alkotóival együtt, az ő segítő közreműködésükkel készítettek. Tájképek, portrék, s már néhány szoborhoz készült vázlatrajz is. Több darab a játékkészítő kézműves csoport munkáját dícséri. A folyosón, tablókon pedig az újságírás csoport fotóit állították ki. A fiatalok a megújult főteret fotózták újszerű látásmóddal, hozzájárulva a települési archívum anyagához.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!