Bük

2015.05.20. 13:57

Zenés áhítat a Fatimai Szűz tiszteletére

Egyházasfalu - A Fatimai Szűzanya tisztelete olyan erős a településen, hogy külön emlékhelyet szeretnének létrehozni a plébánia udvarán.

Merklin Tímea

Jelenleg a római katolikus templomban van az a szobor, amely szimbolizálja ezt a tiszteletet, és amely elképzelhetően átkerül majd az emlékhelyre – tudjuk meg Szabó Miklós plébánostól, aki azt is elmeséli, hogy a Fatimai Szűz tiszteletére szervezik minden évben azt a zenei áhítatot, amelyet szeptember első vasárnapján szoktak tartani 10-14 környékbeli énekkar részvételével. A helyieken kívül jönnek kórusok Bükről, Vasszilvágyról, Sopronhorpácsról, Hidegségről, Harkáról, Hegykőről, Sajtoskálról, Keresztényből, Nagylózsból, Fertődről, Süttőről, Peresznyéből, Zsidányból, Zsiráról.

Szabó Miklós plébános az egyházasfalui templom Szűzanya szobrával, amit minden szeptemberben körbevisznek a faluban. Fotó: Merklin Tímea

A műsor 13 órakor kezdődik, 20 percenként váltják egymást a fellépők, így is estig tart a rendezvény.

A Fatimai Szűzanya szobrát körbeviszik a faluban, végül agapéval zárul a közösségi program.

A templom három harangja közül a középső (250 kilogrammot nyom) is a Fatimai Szűz tiszteletére készült 2010-ben, Gömbös Gyula harangöntő mester öntötte Őrbottyánban.  A Fatimai Szűz leendő emlékhelyének villamosítását a szombathelyi Varga László végezte, aki felújíttatta a keresztényi kápolnát is. Az emlékhely teljes kivitelezéséhez még keresik a forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!