Bulivan

2009.12.26. 09:00

Új birodalmat épít a Nevergreen

Újabb kétnyelvű lemezzel jelentkezett Magyarország vezető gótikus heavy metal zenekara, a Nevergreen. A délvidéki magyarok által alapított együttes Új birodalom címmel készítette el tizedik albumát, amelyhez ajándékként egy DVD-t is csatoltak.

zaol.hu

Az 1994-ben, egy országos tehetségkutatón feltűnt Nevergreen tulajdonképpen Bob Macura basszusgitáros-énekes és Matlári Miklós billentyűs zenekara, amelynek további tagjai állandóan cserélődnek. Jelenleg a gitáros Vejin Miroslav és a dobos M.C. Mike játszik még együtt a két alapítóval, de a lemezen vendégként Simon Valentina is énekel. Az Új birodalom néhány korábbi lemezhez hasonlóan két nyelven, magyarul és angolul készült, míg további érdekességei közé tartozik, hogy azon hallható Madonna világslágerének, a Frozen-nek feldolgozása is. A dupla CD-hez a zenekar egy DVD-t is ajándékoz, ezen a 2007-es Gothica Fesztiválon rögzített koncert szinte teljes anyaga, interjúk és videoklipek találhatóak.

Az album felvételeire szerbiai stúdiókban került sor, a zenekar jórészt Zentán, a ChainRoom Stúdióban dolgozott Nikola Mijich hangmérnökkel, de a szabadkai Kesler Stúdióban is jártak.

A Nevergreen 1994-ben, egy országos tehetségkutatón tűnt fel, s rögtön dobogós helyezést ért el. Bemutatkozó albuma, a Game Over teljesen új színt hozott a magyarországi rockzenei palettára, korábban egyetlen formáció sem játszotta azt a hangulatos gótikus heavy metal zenét, ami nemzetközi színtéren akkor már rendkívül népszerű volt. A Nevergreen dalainak jellegzetességét a sötét, félelmetes hangulat, a mélyen dörgő gitár, a wagner-i orgonafutamok, Bob Macura öblös, de emlékezetes dallamokkal teli éneke, illetve a billentyűs Matlári Miklós borongós szövegei adják.

Az Új birodalom december 14-én került a boltok polcaira. A lemezbemutató koncertet január 16-án tartják a budapesti WigWam Rock Klubban, ahol az előzenekar a pszichedelikus folk-metal hazai képviselője, a Virrasztók lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!