Bulivan

2010.05.21. 12:07

Összeállt a Nova Rock programja

Szinte teljes egészében összeállt az ausztriai Nova Rock fesztivál programja. Az egyik legnagyobb és legjelentősebb európai rockzenei eseménynek június 11. és 13. között ad otthont az osztrák-magyar határ közvetlen szomszédságában, Nickelsdorf mellett található Pannonia Fields.

Gyuricza Ferenc

A helyszín közelsége miatt a Nova Rock nemcsak az osztrák rajongók kedvelt fesztiválja, de Magyarországról, valamint a szintén közeli Szlovákiából is rengeteg rajongó keresi fel a rendezvényt. A viszonylagos könnyű elérhetőség mellett a fesztivál programja is vonzó, általában az aktuálisan turnézó legnagyobb sztárokat hívják meg főzenekarnak, így lesz ez az idei évben is.

A fesztivál három napja alatt két nagyszínpad, valamint egy további kisebb helyszín ad lehetőséget a zenekaroknak a bemutatkozásra. Ez utóbbi helyen többnyire a magyar közönség számára kevésbé ismert osztrák zenekarok lépnek fel. A két nagyszínpadon ugyanakkor világsztárok sokaságát láthatja a közönség.

 

 

Június 11-én az úgynevezett blue stage-en, azat kék színpadon a márciusban hazánkban is fellépett Rammstein lesz a főzenekar, mely nemcsak dalaival, hanem különleges és látványos élő show-műsoraival is elkápráztatja a közönséget. Ugyanitt lesz látható az idén új albummal jelentkező grunge-legenda, a Stone Temple Pilots, a ska zene baszk fenegyerekeit tömörítő Ska-P, az amerikai Stone Sour, valamint a Guns N Roses egykori gitárosa, az első szólóalbumát idén megjelentető Slash is. Szintén a blue stage ad helyet a folk-rock német képviselőjének, a Subway To Sally zenekarnak, az AC/DC nyomdokaiban járó ausztrál Airbourne-nek, az egykori Pantera zenészeket is soraiban tudó Hell Yeah nevű formációnak, míg a koncertek sorát itt a Dillinger Escape Plan nyitja.

A red stage, azaz a vörös színpad fellépőinek összeállítása többnyire a német anyanyelvűek számára kedvez, hiszen itt ad koncertet a Deichkind és a Bauchklang, illetve itt mutatja be unplugged műsorát a Sportfreunde Stiller is. Rajtuk kívül a ska zenét játszó Russkaja, Kate Nash, a Hot Water Music, a Saint Lu és a Calibro 35 lép még fel ezen a helyszínen.

 

 

Június 12-én arányosabb az eloszlás a két színpad között. A red stage-en a Green Day lesz a főzenekar, a kék színpadon a Slayer. A Green Day előtt a rockzenén belül a könnyedebb műfaj képviselteti magát, itt ad koncertet Joan Jett, a The Hives és az Enter Shikari. Ugyancsak ezen a színpadon lép fel a Danko Jones, a Zebrahead és a Red Light Flash, de itt lesz látható az osztrák The Sorrow is. A red stage programja durvábbnak és invenciózusabbnak ígérkezik, hiszen olyan zenekarok váltják egymást, mint a hard- és metalcore stílusában mozgó Hatebreed és Heaven Shall Burn, illetve a death-metal egyik legismertebb európai formációja, a svéd Amon Amarth. A red stage további közreműködői A Skindred, a Flyleaf, a Bleeding Through és a Cynic lesznek, de a finn Negative is ezen a színpadon mutatja be aktuális programját.

 

 

A zárónapon a blue stage-en a Beatsteaks és a The Prodigy lesz a két főzenekar, a vörös színpadon pedig a Bullet For My Valentine és a Sum41. Előbbi helyszínen a Wolfmother, illetve a tavaly Budapesten fantasztikus hangulatú koncertet adó Alice In Chains tartozik még az ismertebb nevek közé, rajtuk kívül Bela B., az Alkbottle, a The Get Up Kids, a Datarock és az Admiral Freebee lesz még itt látható. A red stage további ismert közreműködői között találjuk a Deftones, az As I Lay Dying, az Unearth, a 36 Crazyfists és a Job For a Cowboy zenekarokat, rajtuk kívül az A Day To Remember és a Creature With The Atom Brain lép még fel ezen a helyszínen.

További zenei hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!