Bulivan

2010.08.06. 13:11

Lengyelországban debütál a Sabaton új klipje

Az Uprising című dalához készítette el legújabb videoklipjét a svéd Sabaton. A dal a II. világháború idején, 1944 augusztus elsején kitört varsói felkelésről szól, így a hozzá készült kisfilmben is erre utaló jelenetek láthatóak.

Gyuricza Ferenc

A nagy költségvetésű, látványos filmben a zenekar tagjai mellett számos statiszta, valamint egy jól ismert színész, a Fargo és a 8MM című mozifilmekben, valamint a Prison Break, azaz A szökés című filmsorozatban is látható filmszínész, Peter Stormare is szerepel. A klipet Lengyelországban, lengyel rendezővel készítették, s a frissen forgatott jelenetek mellett eredeti filmfelvételeket is használtak. A klip bemutatójára augusztus elsején, a varsói lázadás kitörésének 66. évfordulóján, a lengyel állami televízióban kerül sor.

 A Sabaton idén adott már koncertet Magyarországon, a Coat Of Arms című nagylemezük megjelenésével azonos időpontban, május végén léptek fel a Metalfest Open Air fesztiválon, de ősszel újra visszatérnek hazánkba. A svéd power-metal formáció november 14-én a budapesti Wigwam Rock Clubban ad koncertet, ahol az Alestorm és a Steelwing lesz a két előzenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!