Bulivan

2009.11.22. 06:00

A Nevermore lesz a Metalfest Open Air egyik főzenekara

Jövő év tavaszán, május 21. és 23. között háromnapos gigantikus heavy metal fesztiválra kerül sor Budapesten. A Metalfest Open Air elnevezésű rendezvény egyik főzenekara a hazánkban többször is megfordult Nevermore lesz.

Gyuricza Ferenc

A Metalfest Open Air egy öt országot átszelő fesztiválsorozat, csupa neves külföldi fellépővel. A fesztiválon naponta nyolc-tíz nemzetközi szinten is elismert zenekar lép színpadra. A közreműködők névsora részben már ismert, így biztosra vehető, hogy az egyik nap főzenekara a progresszív power-metal stílusának egyik vezető zenekara, az amerikai Nevermore lesz, amely jelenleg is dolgozik a 2010 első negyedévében megjelenő The Obsidian Conspiracy című új albumán. Igazi különlegességet jelent majd a modern, komplex death-metal zenét játszó lengyel Decapitated visszatérése, hiszen a zenekar két évvel ezelőtt egy tragikus közúti baleset során elvesztette dobosát, énekesük pedig azóta is ápolásra szorul. A zenekar alapító gitárosa, Vogg december végére ígéri az új felállás bemutatását, azt azonban már most is tudni, hogy elhunyt Vitek utódja az osztrák Kerim Khrim Lechner lett.

Speciális programmal érkezik a fesztiválra a heavy metal zenét kelta folk-elemekkel keverő svájci Eluveitie, a dallamos power-metal finn sztárcsapata, a Sonata Arctica, valamint a folk-metal ugyancsak finn nagyágyúja, a Korpiklaani. Utóbbi kettő gyakori vendég Magyarországon - a Korpiklaani szeptember végén, a Sonata Arctica pedig ezen a héten lépett fel Budapesten -, ám a szervezők ezúttal olyan megállapodást kötöttek az említett formációkkal, hogy 2010 folyamán csakis ezen a fesztiválon lehet majd elcsípni őket. A folk-metal durvább irányzatát képviselő Finntroll a jövőre megjelenő Mot Skuggornas Värld című új albumával érkezik majd a magyar fővárosba, Hollandiát pedig a death-thrash stílusában jeleskedő Legion Of The Damned képviseli. A már nyilvánosságra hozott fellépők között szerepel a német Brainstorm is - ez a zenekar egy időben ugyancsak sűrűn megfordult Budapesten -, ezúttal a Memorial Roots című új lemezük anyagát mutatják be, míg a Powerwolf a német eladási listákon is jól szereplő Bible Of The Beast album dalait adja majd elő a fesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!