Bulivan

2011.07.27. 10:02

Erős és esős utolsó nap - Alterába 2011: négy nap, tízezer látogató

Az idei Alterába Fesztivált nem nézték jó szemmel az égiek, így hideg, esős napok vártak a fesztiválozókra, de a közönség nem zavartatta magát még vasárnap este sem. Hiába a hideg, a zápor, a sár, még este is sokan voltak. A négy nap alatt elérték a tervezett 10 ezres álomszámot.

Vas Népe

Múlt hét csütörtökön startolt el az AlteRába fesztivál, négy napon keresztül zajlottak a programok a folyó partján. Két színpadon több mint harminc előadó lépett fel. A rendezvényre rengetegen érkeztek, közülük sokan a Rába-parti üdülőben, sátorban töltötték a négy napot. Az időjárás nem volt túl kegyes a fesztiválozókhoz, a harmadik és negyedik napon szinte folyamatosan szakadt az eső, s hideg is volt. Szerencsére  ez a koncerteket nem zavarta, a nagy fesztiválsátor ugyanis menedéket nyújtott.

Vasárnap koraeste érkeztünk Körmendre, a Rába partján rendezett második Alterába Fesztiválra. Az eső hol szakadt, hol csak szemerkélt, de elállni nem nagyon akart, így esernyőkkel felszerelkezve óvatosan mentünk pocsolyától-pocsolyáig, majd később nyugtáztuk, hogy esélyünk sincs, s haladtunk a sárral szemben.
A Heaven Street Seven koncertjét már izgatottan (rajongói szívdobogással) vártuk, és hamar örömmel nyugtáztuk, hogy a zenekar él a színpadon, s nem csak egy hibátlan koncertet ad. Az improvizálások és közönség hangulatával való játszadozások annyira jól sikerültek, hogy beállva a tömegbe visszáztuk a zenekart mi is, hiszen amúgy is kevésnek tűnt a játékidő.

A HS7 után Kowalsky meg a vega lépett színpadra. Az erőteljes koncert nem hagyott fél percnyi pihenést sem, amekkora lendülettel belevágtak a műsorba, azt sem tudtuk hirtelen, hogy az egyként ugráló tömegre, vagy a színpad felé irányítsuk a kameránkat.

Kowalsky utalt arra a színpadon, hogy egy "közös meglepetésre" készül az Ocho Macho zenekarral. Hogy ebből mi lesz, azt még nem tudjuk, de ismerve a két zenekar stílusát és múltját, valószínűleg tetszeni fog a rajongóknak a végeredmény. Az Ocho Macho zenekar tíz óra után állt színpadra, az eső nem állt el, a fesztivál utolsó napján vasárnap este már nem gondoltuk, hogy ennyien lesznek, de csak-csak felhízott közönség a koncertkezdésre.

A buli idejére a Nap sütött ránk, s egy kis nyarat varázsoltak a slágerek az őszies júliusba. Ez az érzés olyannyira érvényesült, hogy a tömeg adta melegben többen le is vették a pulóvereket, holott még egy kabát is elkelt volna. Aztán Ocho Machóék, két dal közt megjegyezték, hogy készülnek valamire Kowalskyval, így már biztos, hogy lesz valami közös produkció, kíváncsian várjuk!

A koncert után a Mantra Porno fellépésének már csak első dallamait sikerült elcsípnünk, aztán sárban cuppogó cipőkkel elosontunk a helyszínről, az esőkabát kapucniját jól nyakunkba húzva, Jó volt nekünk, még ilyen időben is, reméljük jövőre kegyesebbek lesznek az égiek.

Kétségtelenül a Tankcsapda koncertje vonzotta a legnagyobb tömeget a második Monster AlteRába  Fesztivál nyitónapján. Lukácsék produkcióján kívül persze sokan voltak kíváncsiak a Firkin, a Mystery Gang, valamint az Alvin és a Mókusok bulijára is. A négynapos körmendi program telt házzal indult, s a  második napon is sokan érkeztek az üdülőbe. Aznap fellépett a Lunchbox, a Jurij, az osztrák Lunaffair, a Ladánybene 27, a Pál Utcai Fiúk és a Depresszió. A fesztiválra a helyszínen, pénteken 300 napijegyet értékesítettek, így azok is bejuthattak a rendezvényre, akik nem vásároltak négynapos bérletet.
 
Hegedüs László ifjúsági referens, főszervező elmondta, hogy majdnem végig telt házzal büszkélkedhettek a második AlteRábán. Csak a zárónapon lehetett volna egy tűt leejteni a nagy sátorban, ez is a folyamatos esőzésnek volt tudható. Hozzátette, hogy le a kalappal minden fesztiválozó előtt, akik a szűnni nem akaró csapadék ellenére is kitartottak a körmendi programok mellett. A főszervező szerint az AlteRába fesztivál idén is meg tudta őrizni családias hangulatát, s kiemelte, lesz  folytatás, s már most biztos, hogy a harmadik évben is megrendezik Körmenden, a Nyugat-Dunántúl egyik legjelentősebb könnyűzenei programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!