Bulivan

2011.07.04. 00:51

VOLT 2011 - az utolsó pillanatok: Parov Stelar Band, Thirty Seconds to Mars, Paul Kalkbrenner, Nouvelle Vague (képgalériákkal)

Parov Stelar, The Ting Tings, Thirty Seconds to Mars, Paul Kalkbrenner - ezen nagyszínpados külföldi előadókkal zárult a VOLT Fesztivál - láttunk guminőt a tömegben, bájos francia lányokat az MR2 színpadán és sikítozó tinilányokat a 30Y koncerten, óriási tömeget a Hiperkarmán és ezernyi kezet a magasban Irie Maffia koncerten.

Vas Népe

A 2011-es VOLT Fesztivál utolsó napján, szombaton egy kicsit fáradtan, a pénteki húzós nap után vágtunk neki a súlyos hátizsákkal a Lővéreknek, s vettük nyakunkba fényképezpőgépünket. Elsőként az Irie Maffia nagyszínpados koncertjére mentünk el, amely hatalmas tömeget vonzott magához, akik egyszerre ugráltak, tartották a hands in the air és a zenekarral együtt üvöltve "b***  fel a kéket".

Eközben az MR2 színpadán hatalmas huzattal érkezett meg a Magashegyi Underground. A koncertre megtelt a színpad környéke, mi pedig kitakaríthattuk a szívünket Bocskor Bíborkával.

Átnéztünk a Nemjuci koncertre is, ahol épp erős zúzással találkoztunk. Németh Juci ebben a formációban megmutatja a közönségnek, hogy az elbűvölő külső mögött egy vadabb személyiség is lakozik.

Egy kis technikai mallőrnek köszönhetően fél órás csúszással kezdődött az elektro-swing védőszentjének kikiáltott osztrák Parov Stelar és csapatának koncertje. Az új énekesnő, Cleo Panther sem okozott meglepetést: a fesztivál talán legjobb nappali bulija volt az övüké. Akinek az osztrák könnyűzenéről eddig csak a sramli, vagy Dj Ötzi jutott el a tudatáig, az most kapott egy jókora dózist a határozottan erősebb cuccból.

A Heti Válasz Borfesztivál udvarán kellemes délutáni jazz dallamokat hallgathattunk a Harcsa Veronika Quintettől.

Éppen időben, kezdésre érkeztünk az MR2 színpadhoz, ahol Beck Zoliék kedvéért gyűlt össze indokolatlan mennyiségű ifjú hölgy. A 30Y még világosban kezdett, de aztán rohadt sötét lett... Pont amikor vége lett.

Az esti The Ting Tings koncert olyan volt, amilyennek várható volt, a népszerű dalokra megőrült a közönség, a néha még hangosítási zavarokkal is küzdő nagyszínpad előtt.

Az énekesnő angol fonetikus írással leírta a kis magyar üdvözlőszövegét, és felolvasta nekünk (bal oldali kép), ennél a kedves gesztusnál már csak az a jobb, ha elolvassuk a szöveg-részleteit (jobb oldali kép, tükrözve).

A tinilányok imádott bandájától a kicsit idősebb tinilányok kedvenceihez vezetett útunk, a Mol színpadon az Európa Kiadó várt bennünket.

Tavaly a Télapóval találkoztunk a VOLT utolsó napján, idén magát Rihannát mutatta be fotósunknak néhány fura fazon.

A Thirty Seconds to Mars koncertjét a banda menedzsmentjének köszönhetően az alábbi képpel szemléltetjük. That's all folks.

Az újra összeálló Hiperkarma koncertjéről sejtettük, hogy teltházas lesz, viszont az-az őrület, amit ott láttunk, az még minket is meglepett. Rendesen lelógott a tömeg a tánctérről, és még a fotósárokhoz is nehezen tudtuk csak odaverekedni magunkat.

Párszor előfordult, hogy ottragadtunk egy-egy koncerten, jellemzően gyerekkorunk régi kedvencei miatt történt ez. A Novelle Vague esetében viszont a két francia lány annyira elbűvölő volt, hogy elringatózta már csak azon kaptuk magunkat, hogy csúszásban vagyunk.

A fél perces bandához hasonló módon jártunk a Berlin Callingból is ismert "szkájendszendes" német sztár-dj szettjével. Paul Kalkbrenner annyi Balaton Sound-szökevényt vonzott a nagyszínpad elé, hogy már a műsor előtt fél órával folyamatosan munkát adott a biztonságiaknak a sok rosszul lett rajongó kiemelése. Ezzel, illetve azzal indokolva, hogy nem tudják garantálni a fotóriporterek biztonságát, csak a fesztivál egy fotósa dolgozhatott a színpad előtt, így ezt kénytelenek voltunk kihagyni.

A szombati első galériénkért kattintson ide, vagy a fenti képek valamelyikére!

A szombati második galériénkért kattintson ide, vagy a fenti képek valamelyikére!

A szombati harmadik galériénkért kattintson ide, vagy a fenti képek valamelyikére!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!