Bulvár

2009.07.05. 21:45

Önnek mennyi az adagja? 68 hotdogot gyűrt le az amerikai világbajnok

New York - Tíz perc alatt 68 hotdogot falt fel az amerikai Joey Chestnut és ezzel nemcsak megvédte világbajnoki címét, hanem új rekordot is felállított hotdogevésben.

MTI

A 25 éves kaliforniai férfi sorrendben harmadszor utasította maga mögé ősriválisát, a japán Kobajasi Takerut, volt hatszoros világbajnokot, akinek csak 64 virslit sikerült magába gyömöszölnie a július 4-i amerikai nemzeti ünnepen, a Függetlenség napján tartott hagyományos hotdogevőversenyen a New York-i Coney-szigeten. 
    
"A második perc után már tudtam, hogy a szervezetem együttműködik, és nehéz lesz legyőzni engem" - mondta a 20 ezer dollárral jutalmazott "mustársárgaöves" hotdogevőbajnok, aki tavaly még csak 59 hotdogot tudott legyűrni az előírt tíz perc alatt. Ezzel veszélybe is került akkor világbajnoki címe, mert japán ellenfelével holtversenyben győzött. A viadal végül a drámai hosszabbítás során dőlt el az ő javára: a ráadás 5 hotdogot lényegesen rövidebb idő alatt tudta elfogyasztani, mint vetélytársa.
    
A japán Kobajasi 2001 és 2006 között volt a világ legjobbja hotdogevésben, amelyben 1916 óta rendezi meg az immár világeseménnyé vált versenyt a Nathan,s gyorsbüfé. A közel egy évszázad alatt óriásit fejlődött a hotdogevés technikája: az első versenyen már 13 virslis szendvics elfogyasztása elegendő volt a győzelemhez, de még 2000-ben sem kellett hozzá 25-nél többet megenni. 2005-ben Kobajasi már 49:32-re verte meg Chestnutot.
    
A két éllovas mögött jócskán lemaradva harmadik helyen Patrick Bertoletti futott be szombaton 55 hotdoggal. 
     
A nők között a tavalyi bajnokot, Juliet Lee volt kínai kémiatanárnőt most legyőzte a virginiai Sonya Thomas 41 hotdoggal.


A hotdogevésben világcsúcsot felállító amerikai Joey CHESTNUT ünnepel győzelme után a Nathan's Coney Island-i éttermében megrendezett nemzetközi hotdogevőversenyen New Yorkban 2009. július 4-én. Chestnut  68 hotdogot fogyasztott el 10 perc alatt, s ezzel három egymást követő évben győzte le fő riválisát, Kobajasi Takeru ötszörös japán evőbajnokot. (MTI/AP/Craig Ruttle)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!