Bulvár

2009.07.08. 20:10

Pamplonai futtatás: farba öklelte a madridi férfit a bika

Pamplona - Különösen fájdalmas találkozásban volt része a bikákkal a pamplonai bikafuttatás egyik résztvevőjének szerdán, a madridi férfit fenekén öklelte fel egy hatszáz kilós példány; eddig már negyvennégy "bikafuttató" szenvedett kisebb-nagyobb sérüléseket.

MTI



Földön fekvő férkiak mellett rohannak el bikák a San Fermin fesztivál első bikafuttatásán Pamplonában 2009. július 7-én. A spanyol város védőszentjének tiszteletére 1591 óta évente megrendezett kilencnapos fiesta egyik fő attrakciója a reggelenkénti bikafuttatás, amelynek során férfiak százai teszik próbára bátorságukat azzal, hogy az arénába hajtott állatok előtt végigszaladnak Pamplona utcáin. Az Ernest Hemingway amerikai író A Nap is felkel című 1926-os regénye által híressé tett fesztiválra évente több ezer turista érkezik a világ minden tájáról. (MTI/EPA/Jesus Diges)

A szerdai futamnak nem a madridi férfi volt az egyedüli áldozata, rajta kívül még ketten, köztük egy 24 éves ausztrál turista is kórházba került - ő fejsérüléseket szenvedett. 

Szerdán a Cebada Gago tenyészet hírhedten agresszív bikáit szabadították rá a résztvevőkre, a csúszós macskakövön néhány állat meg is csúszott, és a tömegbe sodródott. 

A július 14-ig tartó fesztiválon minden reggel hat bikát űznek át az óváros utcáin az arénáig, ahol este torreádorok végeznek az állatokkal. A vakmerő résztvevők a bikák előtt futva teszik meg a 825 méteres távot, a bikákat ökrök is kísérik. A futtatók egyetlen megengedett "fegyvere" a bikák távoltartására egy összegöngyölt újság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!