Bulvár

2009.10.13. 09:04

Szupernagyi: 90 évesen lett úszóbajnok

Nem akármilyen rekorddal büszkélkedhet Noel Morrow kanadai úszónő: a kilencvenéves sportoló 71 év után lett újra úszóbajnok.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az első aranyérmét 1938-ban szerezte, 2009-ben ugyanabban a medencében ismételt. Morrow a World Masters Games százméteres hátúszásában lett bajnok hétfőn saját korosztályában az ausztráliai Sydneyben. "Kicsit ideges voltam" - mondta Morrow, aki az 1936-os berlini olimpián is részt vett. "Nem voltam biztos abban, hogy meg tudom csinálni" - tette hozzá.

A Sydneyben megrendezett World Master Gamesen 95 ország versenyzői vesznek részt. A sportágakban korosztályok szerint oszlik meg a mezőny, az érmeket is eszerint osztják.

Nagy győzelmet ünnepelhetett a Morrow mögött három perc hátránnyal célba érő Margot Bates is, aki 99 évesen aranyérmet érdemelt ki saját korosztályában. A matróna a hírek szerint hetente háromszor edz, és több versenyszámban is rajthoz állt, többek közt a Recycled Teenagers (Újrahasznosított tinédzserek) elnevezésű váltóban is.

A csapatnak csak 90 felettiek lehetnek tagjai. Az új-zélandi Bates az elmúlt években 188 aranyérmet gyűjtött be, tervei szerint a kétszázadik után visszavonul. "Fitt vagyok mint egy tornacipő" - vélekedett. "Ha még egy kicsit fittebb lennék, az már veszélyes lenne" - tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!