Bulvár

2014.01.09. 14:15

Vasárnap ismét nadrág nélkül metróznak

Immár 13. alkalommal rendezik meg New Yorkban - és tucatnyi nagyvárosban - a Nadrágmentes Metrózás Napját (No Pants Subway Ride).

Németh Csaba Miklós

Fotó: Chad Nicholson for ImprovEverywhere.com

Az ötlet legalább olyan szórakoztató, mint amilyen egyszerű: a résztvevők felszállnak a metróra, majd leveszik a nadrágjukat. Minden más marad - sál, sapka, alsónemű -, csak a nadrág ugrik, és a résztvevők sem viselkednek úgy, mintha ismernék egymást. Olvasnak, zenét hallgatnak, ezért kívülről úgy tűnhet, teljesen normális dolog alsógatyában utazni.

A kezdeményezésnek nincs semmi különösebb mondanivalója, vagy célja, csupán annyi, hogy mosolyt csaljon a többi utas arcára.

A Nadrágmentes Metrózás Napját az Improv Everywhere elnevezésű csoport rendezte először New Yorkban, mindössze 7 "gatyátlannal". A tavalyi rendezvényen azonban csak New Yorkban már 4 ezren tolták le a gatyájukat a metrón, és további ezrek szerte a világon, Sydney-től Berlinen át Mexikóvárosig. Idén az akcióban (elvileg) Budapest is részt vesz, de a cikk írásakor még csak alig néhányan jelentkeztek a felhívásra.

Az Improv Everywhere már több száz ötletes flashmobbal dobta fel New York hétköznapjait - például csendes buli a Hudson-folyónál -, legutóbb pedig a Karácsonyi történet című film egyik klasszikus jelenetét rendezték meg, ugyancsak a new yorki földalattin:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!