Bulvár

2010.08.03. 15:40

Az egykori kosaras a kertjére a legbüszkébb

Korosztályának legjobb hátvédje volt, közel százszor szerepelt a nemzeti együttesben, az ő kosarával jutott ki a válogatott az 1999-es Európa-bajnokságra. Budapesten nőtt fel, ám játékoskarrierje során több városban is megfordult, tizenkét éve Fehérváron él.

Horog László

Az egyik legeredményesebb honi kosaras, négyszeres bajnok, hétszeres kupagyőztes, minden idők ötven legjobb magyar kosárlabdázója között szerepel. A szavazást 2005-ben tartották, a szövetség illetékesei voksoltak. Halm Rolland, az Albacomp kosarasainak ügyvezetője – négy éve került ezen beosztásba – eredményes játékoskarrierjét 2003-ban fejezte be. Budapesten született és nőtt fel, Újpesten, négyemeletes téglaház negyedik emeletén található lakásban. Egy szem gyerek, szüleitől 20 évesen költözött el, Újpesten vásárolta első lakását szülői segítséggel, valamint hitelfelvétellel. A Budapesti Honvédban 16 évesen mutatkozott be az élvonalban, s akkoriban nem is gondolta, hogy a fővároson kívül is létezik számára élet.

- Hét évet húztam le a Honvédban, majd elkezdődött a körforgás, Körmenden, Ausztriában, Debrecenben és Fehérváron kosaraztam, a koronázóvárosban telepedtem le a családdal. Megszerettem a vidéki életet, ráadásul a kosárlabda a fővárosban egyre inkább ellehetetlenült, aki komoly csapatban akart játszani, mindenképpen vidékre kellett igazolnia. Amíg az ország legnagyobb városában töltöttem napjaimat, nehezen tudtam elképzelni, hogy másutt is van élet, ma az lenne furcsa, ha Budapesten kellene élnem. Nem vágyom rá.

Előzőleg négy évet töltött Fehérváron, majd másutt próbált szerencsét, véglegesen 2002-ben telepedett le családjával Fejér székhelyén. – Megszerettük a várost, ami nagyon jó fekvésű, közel van mindenhez. Sok barátunk lett, ráadásul a csapatban is kiválóan éreztem magam, eredményesek voltunk. A nejem szintén fővárosi, tökéletes egyetértésben határoztunk az otthonunk kialakításáról. Telket vásároltunk Székesfehérvár szélén, hónapokon át nézegettük a területeket, ez akkoriban nem túl beépített, nyugodt rész volt, s tulajdonképpen az ma is. Mellette szólt, hogy a közművesítés előzőleg elkészült, nekünk
már csak építkezni kellett. A budapesti lakásunkat eladtuk, s úgy döntöttünk, a vidéki albérletek után saját otthont szeretnénk, a mi igényeink és ízlésünk szerint. Könnyűszerkezetes házat építettünk,
azért ezt a megoldást választottuk, mert két és fél hónap alatt kulcsrakész lett. Egy céget bíztunk meg a teljes kivitelezéssel, a munkálatok 2002. október elején kezdődtek, a karácsonyt már ott töltöttük.
Sokan tartanak az efféle megoldásoktól, én nem csalódtam benne. Ez egy kicsi ház, egyszintes, 120 négyzetméteres, az extrákkal nem bíbelődtünk, nincs jakuzzi, szauna, nekünk az volt a fontos, hogy nagy kertünk legyen. Ez pedig megvalósult. Viszonylag nagy teraszt építettek, ahol jó idő esetén a család sok időt tölt. Belül a nappali és a konyha egy légtérben található, itt zajlik a család élete. A két lánynak külön szobája van, ahol, ha arra igényük van, önálló életet élhetnek. A nappaliban található a vitrines szekrény, amely Halm Rolland sportsikereit eleveníti fel, itt találhatóak a sporthoz kötődő emlékek, ereklyék, érmek, serlegek. – Nagy gondot fordítottunk a zöld környezetre, hogy a gyerekek is élvezzék. A kertre büszkék vagyunk, ez elsősorban a nejem, Dóra érdeme, az udvar kertészt nem látott, mindent a saját elképzelésünk alapján hoztunk létre.

Nyolc év alatt megnőttek a növényeink, ma már inkább ritkítani kell, mint ültetni. A nagy, zöld felület kialakítása volt az elsődleges, sövény, örökzöldek, díszfák találhatók benne, tavasztól őszig sok időt töltünk ott. Nyaralóban nem gondolkodunk, olyan házat szerettünk volna, amelyben egész évben jól érezzük magunkat. Sőt, a kutyáink is, a menhelyről többet elhoztunk, jelenleg is többet nevelünk. Medencét nem terveztek, egy kisebb, nyárra felállíthatót a gyerekek miatt vásároltak, ezek általában egy-két nyarat kibírnak. – A két gyerek nagyon élvezi, szeretnek fürödni. Néha, a nagy melegben természetesen én is  csobbanok – tette hozzá Halm Rolland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!