Bulvár

2009.09.09. 17:32

Hitlerre hasonlító arccal sokkol egy német AIDS-reklám - A YouTube letiltotta a videót

Berlin - Adolf Hitlerre emlékeztető férfit mutat be védekezés nélküli szexuális aktus közben az az AIDS veszélyeire figyelmeztető német reklám, amelynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a biztonságos szex jelentőségére.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hitler hasonmásával riogatnak


 "Azt kérdeztük magunktól, hogy milyen arcot adhatnánk a vírusnak. Ez az arc azonban semmiképpen sem lehetett kedves" - mondta Dirk Silz, "Az AIDS tömeggyilkos" elnevezésű kampányt kigondoló Das Commitee reklámcég kreatív igazgatója. "A kampány célja az emberek felrázása és, hogy újra a középpontba állítsa az AIDS problémáját, illetve visszaszorítsa a védekezés nélküli szexuális együttlétek egyre növekvő számát" - tette hozzá a reklámszakember. 

A hirdetés védekezés nélküli szexuális együttlét elmosódott képsorait mutatja be, amelynek csupán a legvégén ismerhető fel Hitler arca. A kisfilmet "Az AIDS tömeggyilkos" felirat zárja. 



Az interneten közzétett kampányfilmen az Adolf Hitlert megszemélyesítő férfi szexuális aktust folytat - óvszer nélkül - egy nővel. A filmkocka szövege: "Az AIDS: tömeggyilkos"
Fotó: MTI/EPA/UWE DUETMANN
    

A reklámot a német televíziók és mozik vetítik majd, de elérhető az 
interneten is. Klikk IDE!
    
A Joszif Sztálin és Szaddám Huszein hasonmásainak plakátjait is felvonultató kampány, a Regenbogen (Szivárvány) nevű AIDS-szervezet együttműködésével készült el. A világszerte eddig 30 millió ember halálát okozó betegség naponta mintegy hatezer emberrel végez - derül ki a figyelemfelkeltő akcióból. A második világháborúban körülbelül 60 millió ember lelte halálát - hangsúlyozták összehasonlításképpen a készítők. 


A YouTube-nak ez sok(k) volt
    
A reklámot bírálók szerint ugyanakkor a kampányfilm megbélyegzi a HIV-vírussal fertőzött embereket. A  YouTube, a világ legnagyobb videómegosztó honlapja le is tiltotta a reklámot.

A videót a felhasználói feltételek megsértése miatt távolították el. Már csak az AIDS-ellenes kampány plakátja látható, amely egy Adolf Hitlerre emlékeztető férfit mutat be védekezés nélküli szexuális aktus közben.

Henning Dorstweg, a YouTube szóvivője elmondta: nem kell megmagyarázniuk, miért távolítanak el bizonyos videókat. A felhasználás feltételeinek megsértéséről akkor lehet szó, ha a felvételen illegális, az erőszak jogosultságát hirdető, uszító, vagy egyértelmű szexuális cselekedetek láthatók.




Forrás: MTI/AFP



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!