Bulvár

2011.10.21. 14:45

Népkonyhát nyitott Jon Bon Jovi

Népkonyha-jellegű vendéglőt nyitott Jon Bon Jovi rocksztár az amerikai New Jersey államban: az étteremben nincsenek árak, a fizetőképes vendégektől 20 dollár adományt várnak el egy háromfogásos menüért, a rászorulók munkával, besegítéssel róhatják le az ellenértéket.

MTI

A JBJ Soul Kitchen nevű, egy volt szerelőműhelyben kialakított Red Bank-i "közösségi" vendéglőben ízletes fogásokat kínálnak, például az étterem saját biokertjéből származó céklasalátát, zöldséglevest vagy sült halat. Árak nincsenek feltüntetve. Azok, akiknek nem okoz gondot a fizetés, 20 dollárt hagyhatnak az asztalon egy borítékban, vagy ennél többet, ha jótékonykodni is akarnak.

Az éhes, ámde fizetni nem tudó emberek fizikai munkával, a vendéglő működtetésében való részvétellel válthatják ki a készpénzzel fizetést, például segíthetnek az alapanyag-beszerzésben, a konyhai előkészítő munkában, felszolgálásban, a mosogatásban, a takarításban, vagy akár az étterem biokertjében, amiért cserébe utalványt kapnak a fogyasztáshoz - írta a szerdán nyílt népkonyháról az Asbury Park Press című helyi lap.

"Olyan időkben, amikor minden ötödik háztartás a szegénységi küszöbön vagy az alatt él, amikor minden hatodik amerikai nem tudja, hogy meglesz-e az aznapi betevő falatja, egyszerűen lennie kell egy ilyen étteremnek" - indokolta a szokatlan rendszerű "közösségi" vendéglő megnyitását a 49 éves rocker.

A rockzenész szegénységellenes alapítványa, a Jon Bon Jovi Soul Foundation honlapján olvasható információ szerint az étteremben olyanok is étkezhetnek "ingyen", akik nem az étterem, hanem más helyi, a közjót szolgáló szervezetek számára végeznek önkéntes munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!