Bulvár

2009.06.18. 11:31

Poligamy: végigsmárolta a próbákat Csányi Sándor

Budapest - Hétfőn kezdik forgatni a Poligamy című romantikus komédiát, amelyben Csányi Sándor minden férfi nagy álmát valósíthatja meg: az összes szembe jövő nővel ágyba bújhat. A főszereplő jól érezte magát a szereplőválogatáson és a próbák során. "Nagyjából 40 lánnyal kerültem közelebbi kapcsolatba és szinte az összes jelenetben csak smárolnom kellett", vallott a feladat nehézségeiről.

MTI

"A történet sajnos nem önéletrajzi ihletésű" - mondta nevetve Orosz Dénes a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy bár neki ennyi nővel sohasem volt dolga, a filmben természetesen vannak önéletrajzi elemek.

Értékelése szerint első nagyjátékfilmje egyszerre zsáner- és szerzői film. A rendező-forgatókönyvíró kiemelte: szereti a romantikus komédia, a "romkom" műfaját, és reméli, hogy a Poligamy romantikus is lesz és komédia is, szemben a műfaj egyes darabjaival, amelyek nem mindig bírnak mindezen tulajdonságokkal.



Tompos Kátya (b), Bartsch Kata (b2), Tenki Réka (b3), Csányi Sándor (b4), Péterfy Bori (j3), Réti Adrienn (j2) és Parti Nóra (j) színművészek Herendi Gábor producer társaságában, Orosz Dénes Poligamy című első nagyjátékfilmjének sajtótájékoztatóján Fotók: MTI/Kollányi Péter

Orosz Dénes elmondta, hogy elsősorban a férfi-nő kapcsolat foglalkoztatja; a témát már a többszörösen díjazott Melletted című rövidfilmjében is feldolgozta, a különbség annyi, hogy új filmjében fontosabb szerep jut a történetnek.

"A mi generációnknak a párkapcsolat olyan, mint egy társasjáték: vannak bizonyos szabályok, és megszoktuk, hogy vagy a mi szívünket törik össze, vagy mi törjük össze másokét" - foglalta össze véleményét a rendező.

Herendi Gábor, a Poligamy producere felidézte, hogy a Melletted című film kapcsán ismerkedett meg Orosz Dénessel, aki hamarosan előállt a Poligamy rendkívül jól megírt forgatókönyvével. 

Megjegyezte: azért vártak idáig a forgatással, hogy összeálljon a filmhez szükséges anyagi háttér. Újságírói kérdésre közölte: a Poligamy 200 millió forintból készül.

A férfi főszereplő, Csányi Sándor felidézte, hogy igen jól érezte magát a szereplőválogatás, illetve a próbák során: "nagyjából 40 lánnyal kerültem közelebbi kapcsolatba és szinte az összes jelenetben csak smárolnom kellett".



Minden férfi nagy álmát valósíthatja meg

A színész hozzátette: nagyon megfogta a forgatókönyv, ami véleménye szerint igazán izgalmas, rengeteg csavar van benne és kiemelkedően jók a benne szereplő párbeszédek.

A 30 naposra tervezett forgatásnak a stúdió mellett Budapest utcái, szórakozóhelyei és a Margitsziget biztosít helyszínt.

A romantikus komédia készítői elmondták, hogy a befáradt kapcsolatából számos kalandba menekülő srácról szóló Poligamy-t - amelynek további főbb szerepeiben Tompos Kátya, Péterfy Bori és Osváth Andrea lesz látható - várhatóan december 10-én mutatják be a hazai mozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!