Bulvár

2012.06.18. 09:45

Sztárok demonstráltak a labdarúgó EB négylábú áldozataiért

Budapest - Keresztes Ildikó, Vámos Erika, Tornóczky Anita és Steiner Kristóf közsimerten állatbarát hírességek álltak az élére annak a demonstrációnak, amely 15 ország állatvédőinek tiltakozásával egyidőben zajlott a fővárosban. A labdarúgó Eb ukrán állatmészárlásai ellen több mint ezren tüntettek, így hívták fel a figyelmet a kegyetlenül elpusztított állatok jogaira.

Osváth Sarolta

Az immár második alkalommal megrendezett Aktion Fair Play tüntetésen a Deák térről egészen az Erzsébet hídig kígyózott a tiltakozó menet. Tavaly ősszel kiderült, hogy Ukrajnában a helyi szervek kegyetlen könyörtelenséggel tisztítják meg az utcákat a kóbor állatoktól a közelgő labdarúgó Európa-bajnokságra. S bár az ukrán illetékesek méltó intézkedéseket ígértek, több nemzetközi állatvédő szervezet szerint azóta sem értek véget az állatmészárlások. A hírek szerint eddig 400 ezer állatnak kellett értelmetlenül elpusztulnia.

A felvonulók között az Állatvédőrség színeiben jelent meg Keresztes Ildikó énekesnő, aki elmondta: – Évek óta, amikor csak tudok, részt veszek a hasonló eseményeken. Nagyon örülök, hogy ennyi embernek szívügye az állatok védelme. – Manapság annyi szörnyűséget hallunk, hogy azt gondolhatnánk, a legtöbb ember már immunis az ehhez hasonló történésekre, de a tömeg szerencsére rácáfol erre. Fontos a kiszolgáltatottak védelme – hangsúlyozta bizakodóan az énekesnő.

 

 

Steiner Kristóf számára egyértelmű volt, hogy amikor éppen Budapesten tartózkodik, részt vesz az állatok védelmében rendezett felvonuláson -– Talán a buddhista neveltetésemből fakadóan számomra minden lélek egyformán fontos. Minden állatról igyekszem gondoskodni, ez nekem természetes. Két kutyánk van Özge és Csopa, akikre úgy tekintek, mint a családtagjaimra. Nagyon boldog vagyok, hogy Magyarországon is létrejött egy ilyen esemény. Európa-szerte tüntetnek, de hogy ez a magyaroknak is ennyire fontos, elképesztően nagy előrelépés – tette hozzá.

 

 

A menet utolsó állomásaként a résztvevők egy szál fehér virágot dobtak a Dunába. A több mint 1000 fős tömeg ezzel a jelképes cselekedettel emlékezett az értelmetlenül elpusztított állat-áldozatokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!