Celldömölk

2013.07.29. 17:35

Éjfélig fogad a Munkácsy-szalon

Kedden éjfélig tart nyitva a celldömölki Munkácsy-tárlat a KMKK bordó szalonjában. Ez az utolsó nap, az utolsó éjszaka.

Ölbei Lívia

Hétfőn köszöntötték a 8000. látogatót, szerdán bontják a kiállítást. Kedden hosszú nyitva tartással áll az érdeklődők rendelkezésére a tárlat, este 10 órától meglepetések várják a vendégeket, éjfélkor pedig bezár a rendkívül sikeres Munkácsy-kiállítás a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár a tárlat kedvéért speciálisan átalakított kiállítóterében, a galérián. 

A tizenkét ezres kisvárosban három hónap alatt több mint nyolcezren látták (és még láthatják is egy kicsit) a híres Pákh Imre-gyűjteményből való húsz Munkácsy-festményt. A kiállítást az utolsó héten a (lakcímkártyát fölmutató) celldömölkiek kedvezménnyel látogathatják.  Fehér László polgármester Pálné Horváth Mária, a művelődési központ igazgatója társaságában tegnap délután köszöntötte a kiállítás 8000. látogatóját. Németh László - aki egyébként tősgyökeres celldömölki - a feleségével, Némethné Nagy Évával érkezett a Munkácsy-tárlatra.

 

Pálné Horváth Mária, Némethné Éva, Németh László, Fehér László (Fotó: celldömölki Önkormányzat)


Eddig nem volt idejük: nyaraltak, dolgoztak  de semmiképpen nem akarták elszalasztani a lehetőséget. És milyen jól tették.  A házaspár általában is érdeklődik a képzőművészet, a festészet iránt, Németh László pedig fontos gyerekkori olvasmányélményeként tartja számon a kétrészes  Dallos-féle Munkácsy-életrajzi regényt, A Nap szerelmesét és az Aranyecsetet. Már akkor megfogta őt a már életében elismert és hírneves Munkácsy pályája  és személyisége.

A celli kiállításon nemcsak a húsz ritkán látható szalonfestmény nyerte el Némethék tetszését, hanem a tárlatvezetés, a vetítés  és maga a kiállítótér is; a  szintén Munkácsy  kedvéért felszerelt, a kánikulában különösen jó szolgálatot tevő  klímaberendezés áldásairól nem beszélve. A  tárlat Németh Lászlót és feleségét abban is megerősítette, hogy  el kell látogatniuk Debrecenbe: megnézni a "nagy Munkácsy-képeket". A KMKK-ban kedden éjfélkor bezár a kiállítás: aki kíváncsi, még van egy napja Munkácsyra.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!