Celldömölk

2015.07.02. 09:48

A gyerekeket képzőművészek vezetik be az alkotás birodalmába Celldömölkön

Celldömölk – Végtelenül tágas birodalomba vezeti be a 7-14 éves táborozókat a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban két képzőművész: Illés Erika és Gabnai Zita.

Ölbei Lívia

A KMKK több tábort is kínál – több korosztálynak nyáridőben, mindig nagy sikerrel. Az idén is hamar „lecsaptak” az érdeklődők a művelődési ház és könyvtár olvasótáboraira, kézműves táborára, augusztusban lesz kalandtábor is. Ezen a héten Illés Erika és Gabnai Zita foglalkozik a 7-14 évesekkel, a kézműves táborban lehet agyagot mintázni, gyöngyöt fűzni, fonni, plusz van a programban fürdés és kirándulás, mert fő a változatosság. Mindkét alkotónak van már tapasztalata a gyerekekkel való foglalkozásban.

Illés Erika portrét készít Horváth Cili Katinkáról. Fotó: Gyuricza Imre

Illés Erika szobrászművész (akinek több különleges köztéri kompozíciója látható Celldömölkön) a KMKK-táborozás után az idén is megnyitja a Magtár-tábort nemeskocsi műtermében, itt ráadásul soha nincs se alsó, se felső korhatár. A Magtár-táborban Erika mellett Krell Zsuzsanna iparművész foglalkozik az érdeklődőkkel. Körülöttük a szelíden átkaroló kemenesaljai táj. Ez az átkarolás nagyon fontos: Illés Erika szobrászdiplomája mellé a művészetterapeuta szakot is elvégezte, az őszi-tavaszi szezonban Lélek-tár-lat címmel tart sorozatot a KMKK-ban élet és alkotás, sors és művészet szerteágazó összefüggéseiről.

Gabnai Zita tart éppen foglalkozást, a képen Imreh Erika és Csákány Lilla figyel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!