Celldömölk

2015.11.15. 18:49

Egymilliárd forintos létesítmény nyitja kapuit Celldömölkön

Celldömölk - Hétfőn a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit a celldömölki rendelőintézet, amelyet vasárnap a történelmi egyházak képviselői is felszenteltek. Az egymilliárd forintos létesítmény Vas megye egyik legnagyobb egészségügyi beruházása, melynek köszönhetően a 21. század követelményeinek megfelelő körülmények között tudják megoldani a járóbetegek szakellátását.

Cseszkó Tamás

Dr. Farkas Péter, a kórház igazgatója elmondta: hétfőn megkezdődik a munka az új intézményben, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az átállás gyors és zökkenőmentes lesz.

– A mostani fejlesztés is azt bizonyítja, hogy bár még sok teendőnk van, Celldömölk a kormánytól számos  segítséget kapott annak érdekében,  hogy egyre inkább  élhető legyen – mondta köszöntőjében Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

dr. Farkas Péter kórházigazgató, Ágh Péter és Gecse József, a Celldömölki Járási Hivatal vezetője (Fotó: Ohr Tibor)

Az új, háromszintes komplexumban huszonnégy órán át működő diagnosztikai egységek, radiológia, ultrahang, sebészeti vizsgáló is működik majd, valamint a nehezebben mozgó betegek ellátása is gördülékenyebb lesz.

A vasárnapi átadáson Fehér László, Celldömölk polgármestere kiemelte: mindazok, akik ma az egészségügyben munkát vállalnak, legyen szó orvosról, ágy mellett dolgozó ápolóról vagy éppen nővérről, mindenképpen elhivatott emberek. – A kórház hosszú, több évtizedes történetre tekint vissza – idézte fel a város első embere, hozzátéve, hogy bízik abban, hogy a következő években is lesz idő a folytatásra.

Kirner Zoltán katolikus plébános és Rác Dénes evangélikus lelkész felszentelték az új házat, Isten áldását kérve a gyógyulni vágyó betegekre, valamint az ott dolgozókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!