Celldömölk

2017.06.20. 17:55

Celli szekrénymesék - Tücsökék értékes elismeréssel tértek haza Egerből

Június elején rendezték meg Egerben a Gyermekbábosok XXIV. Országos Fesztiválját, amelyen 18 csoport vett részt. A Tücsök Bábcsoport bronz minősítést kapott a Szekrénymesék című darab előadásáért.

Gyuricza Imre

A bábdarab Mosonyi Aliz azonos című könyve alapján készült. A díszletet és a bábokat Pető Ferenc készítette, a zenét Radányi Károly állította össze. A felkészülés csapat-építéssel kezdődött.

A régi játékosokra, így Józsa Mártonra, Finta Kristófra, Sarlós Krisztiánra támaszkodva alakult az új közösség. Néhány hét elteltével már megtanulták a bábok mozgatását, javult a beszédkészségük, bátrabbak lettek a színpadon.

A Tücsök Bábcsoport síkbábokkal, kesztyűsbábokkal, tárgyjátékkal, muppet show jellegű figurával adta elő a darabot
Fotó: Gyuricza Imre

A Szekrénymesékkel a téli szünet után kezdtek megismerkedni. A történetek közül azokat választották ki, amelyek a legtöbb játéklehetőséget kínálták. Így hét epizód került be a műsorba. Síkbábokkal, kesztyűsbábokkal, tárgyjátékkal és muppet show-jellegű figurával adták elő a darabot.

A városi pedagógusnapon tartott rendezvény után a gyerekek tanítói úgy vélekedtek, hogy remek összmunka volt, és láthatóan sokat fejlődött a diákok beszéde, mozgása, és jobban tudnak figyelni.

Élvezettel játszottak. Érezték a darab humorát, kihasználták a játéklehetőségeket.

Vannak a darabban olyan áthallások, amelyek elgondolkodtatják a felnőtteket. Példaként: környezetükben vegyék észre, aki segítségre szorul és találják meg a boldogságot egyszerű körülmények között.

A Szekrénymeséket legközelebb július 10-én adják elő Egyházashetyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!