Celldömölk

2014.07.01. 13:30

Tűzoltók gyakorlatoztak Celldömölkön

Helyismereti- és szituációs begyakorló gyakorlatra került sor a kedden a celldömölki rendező pályaudvaron, melynek célja a veszélyes anyagot szállító vasúti szerelvényekkel kapcsolatos tűzoltói beavatkozások szakszerű és biztonságos végrehajtása volt.

A megoldásra váró feladatot egy gázolajat szállító vasúti tartálykocsi szivárgása jelentette. A helyszínre a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltó parancsnokság és a Sárvári Hivatásos Tűzoltó parancsnokság készenléti szereit, valamint a Katasztrófavédelmi Mobil Labort riasztották.

Fotó: Farkas János tű. alez.

A beavatkozó tűzoltók védősugarat szereltek fel, majd betapasztották a vasúti tartálykocsin keletkezett lyukat. A helyszínre kiérkező Katasztrófavédelmi Mobil Labor az esetleges füst terjedésének felderítése érdekében egy, a szél sebességét és irányát mérő műszert telepített, valamint végrehajtotta a rendező pályaudvaron lévő valamennyi vasúti kocsi felderítését és ellenőrzését.

A gyakorlaton résztvevő erők a feladatokat a biztonsági előírások betartásával, megfelelően hajtották végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!