Miért háttal áll a Szentháromság-szobor?

A Vas Népe július 18-ai számában a Szentháromság- szoborról szóló cikk írója szerint a szobor azért áll háttal a tér felé, mert a vallási építmények h ...

Vas Népe

A Vas Népe július 18-ai számában a Szentháromság- szoborról szóló cikk írója szerint a szobor azért áll háttal a tér felé, mert a vallási építmények homlokzata nyugat felé néz. Én ezt másképp tudom. Ugyanis ha megnézzük városunk templomait, ez talán a felénél sem így van. Székesegyházunk sem így épült. A turisták a műemlékekben - így a vallási műemlékekben is - a látványt keresik elsősorban. Így számukra elég fura látvány a térnek háttal álló szobor. Más városokból jött vendégeink is többször kérdezték, hogy miért nem a tér felé néz a szobor. Azzal szoktam magyarázni, hogy a legszebb házak felé néz, ahol annak idején a legtekintélyesebb polgárok laktak. Azt hiszem, hogy a felújításkor ezt is rendezni lehetne.

V. B.

Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!