Vádemelés a volt szocialista képviselőjelölt ellen

Szombathely - A Vas Megyei Ügyészség augusztus közepén öt rendbeli, üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással való üzérkedés, valamint két rendbeli sikkasztás bűntette miatt vádat emelt a volt MSZP-s képviselőjelölt, Pintér István ellen.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A vád szerint a polgármesteri hivatalban 2005 márciusától 2007 tavaszáig panaszügyi referensként dolgozó volt MSZP-s képviselőjelölt - a 2006-os választásokon a szombathelyi 10-es körzetben indult, de nem nem nyert mandátumot -,  pénzért cserébe protekciót ígért lakásügyben. A vád szerint sikkasztás is van a rovásán.

Pintér István nem köztisztviselőként, hanem megbízási szerződés alapján foglalkozott panaszügyi kérdésekkel.

Pintért bizottsági tagságon túl egyéb feladatokkal is megbízták főnökei: a www.alon.hu úgy tudja, a 2006-os Fő tér avatáson, valamint a kistérségi forgatag szervezésében is közreműködött. 

Sőt, a következő esztendőben az önkormányzat megbízásából ő koordinált az MSH és és a városháza között a városi bál megszervezését.  Az eredmény: egy zűrös számla-ügy és a panaszügyi referens távozása.

Ez év elején a rendőrség vesztegetés gyanújával indított ellene nyomozást, amit augusztusban vádemelési javaslattal adott át az ügyészségnek. A Vas Megyei Ügyészség vádat is emelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!