Párizsban szólózik az őrségi hibridautó

Őriszentpéter - Az idei legkorábbi nemzetközi autókiállításon, a párizsi mustrán mutatkozik be az őrségi hibridautó, a Solo-Duo. Pólósok előnyben, taposópedállal is lehet hajtani.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Solót az őriszentpéteri Antro Kht. fejlesztői álmodták meg, és a nyári hazai premier után elérkezettnek látták az időt a nemzetközi bemutatkozásra. Így került a modell az autószalonok közül legkorábban megrendezett október 2-19-i párizsi autómustrára.

Az őrségi hibridautó fejlesztéséről lapunk is beszámolt, írásunkból kiderült, hogy többféle energia működteti a járművet: elektromos hajtás, napcellák által töltött akkumlátor, növényi olajokkal üzemelő belső égésű motor, illetőleg taposópedál. Utóbbi mellett Hegedűs Zsolt, a jármű egyik megalkotója azzal érvelt, hogy mai, képernyőkhöz kötött világunkban úgyis szükség van egy kis testmozgásra...



Solo-Duó: bemutatkoznak a világnak Fotó: www.solo-duo.hu

A hét éve megkezdett projektre eddig 250-300 millió forintot költöttek, a becslések szerint a Duo, vagyis a két autóra szétszedhető vagy egy hatszemélyes autóvá összerakható duplaautó prototípusának előállításához még két évre és további másfél-kétmilliárd forintra lenne szükség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!