Elismerte a befolyással üzérkedést a volt MSZP-s képviselőjelölt

<b>Szombathely</b> - Azt viszont tagadta <em>Pintér István</em>, hogy sikkasztott volna. A városháza volt panaszügyi referense a tárgyalóteremben kártalanította a sértetteket. Perét márciusra halasztották.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Februárban számoltunk be róla, hogy vesztegetés gyanújával nyomoz a rendőrség az MSZP 2006-os képviselőjelöltje után. Pintér István 2005 márciusától 2007 tavaszáig panaszügyi referensként dolgozott a vásosházán, ahol az ügyészség  vádjai szerint befolyásával üzérkedett - kenőpénzért cserébe az ígérte, önkormányzati lakást intéz. 

Esetenként száz, százhuszonöt ezer forintot kért előlegként, s ennyit, vagy ennek felét akkor, ha a kliensei megkapják a kulcsot. A Fiatal Házasok Otthonában élők némelyike szülői segítséggel, vagy hitelből fedezte az összeget. Lakást Pintér révén egyikük sem kapott, s számukra  a pénzüknek is nyoma veszett.

Ma volt a Pintér-per első tárgyalása.

Örömmel vegyes meglepetéssel konstatálták a bírósági tárgyalóteremben megjelent  sértettek: kellemes karácsonyuk lesz az idén. Kézhez vehették ugyanis azt az összeget, amit már elveszettnek hittek.  

A Vas Megyei Bíróság   dr. Nárai József  vezette büntetőtanácsa előtt  kártalanította őket a szombathelyi polgármesteri hivatal volt panaszügyi referense. Pintér valamennyi sértettől bocsánatot kért, aztán kifizette őket; azok megbocsátottak azzal, hogy  további követelésekkel nem állnak elő.

Pintér István az ötrendbeli váddal összefüggésben nem kívánt vallomást tenni, ám a bűnösségét elismerte. A sikkasztásról viszont azt mondta: ebben nem érzi bűnösnek magát. 

Pintér Istvánt ugyanis sikkasztással is megvádolta az ügyészség. A sikkasztási ügyekben a tavalyi városi bál rendezvényével összefüggésben egy furán kifizetett számla, illetve a Százhold Egyesület juniálisának elszámolása kapcsán meghallgatta a bíróság a vádlottat és tanúkat is, ám további tanúk beidézését is szükségesnak tartja, ezért márciusra napolta a tárgyalást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!