BPW Hungária: csökkentett munkaidő, vagy újabb leépítések?

<b>Szombathely</b> - A közelmúltban 270 emberrel lett kevesebb a BPW Hungária Kft. által foglalkoztatottak száma. A tavaly áprilisban még átlag 940 tengelyt gyártó vállalat kapacitása napi 140 darabra zuhant vissza. Mi vár a dolgozókra és a cégre?

Kiss Tamás

A megrendelés-állomány drasztikus visszaesése miatt több válságkezelő lépést is tett már a BPW Hungária Kft.

A cég tavalyi csúcslétszáma 1322 fő volt, most 986 dolgozójuk van. Körülbelül 270 ember került ki a vállalattól,  mert lejárt a  munkaszerződése, másoktól rendes felmondással búcsúztak el. A tengely előállításának napi kapacitása a tavaly április-májusi 940-es számról mára drasztikusan visszaesett, átlag 140 darabra.

Szándéka szerint a vállalat az OFA foglalkozás-megőrzési pályázatán is elindul. A német BPW Bergische Achsen vállalat tulajdonában levő cég az elmúlt években rendre húsz százalék körüli forgalombővülést produkált, a válság miatt azonban a múlt esztendő derekától a BPW Hungária Kft.-nél is fogyatkozni kezdtek a megrendelések.



Drasztikusan visszaesett a megrendelés-állomány a BPW-nél is Fotó: Benkő Sándor

Szériatermékeikből az utolsó negyedévben  már csak a korábbi érték 40 százalékát gyártották, s azóta még innen is volt viszaesés. Az előrejelzések sem biztatóak,  a korábbi intézkedések,  a  létszámcsökkentés és a rugalmas munkaidő bevezetése  után így újabb lépést tesznek, nevezetesen az Országos Foglalkoztatási Alap pályázatán 500 főt meghaladó létszám csökkentett idejű foglalkoztatására kérnek támogatást. 

A másik alternatíva 130 ember elbocsátása lenne, mint ahogy erre akkor is sor kerülhet, ha az említett pályázaton nem nyer a cég. 

Bővebben  témáról itt.

Kapcsolódó dossziénk: 

A válság helyben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!