Március 15-i ünnepség: négy embert elvezetett a rendőrség a Kossuth térről

<b>Budapest</b> - Négy férfit vezetett el a rendőrség a Kossuth téri központi ünnepség helyszínéről vasárnap délelőtt a fővárosban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A férfiak - akik a kordonon belül álltak - folyamatosan kiabáltak az ünnepi zászlófelvonás idején, szemtanúk szerint egyiküknél tojástartó doboz, másikuknál egy Sztálin-könyv volt. Őket megbilincselve a rendőrségi rabomobilba ültették. A másik két férfi pedig nagy lepedőt tartott a magasba, amelyre azt írták: "felelős kormányt Budapesten". A rendőrség a kordonon kívülre vezette a férfiakat, és igazoltatás után elengedte őket.

A BRFK nem sokkal a zászlófelvonás után azt közölte, hogy a Kossuth térről két embert állítottak elő, mert "hangoskodással, kiabálással zavarták meg az állami ünnepséget", további két ember ellen pedig szabálysértési feljelentést tesznek, ők transzparenseket tartottak maguknál.

A Garibaldi utcából egy embert azért állítottak elő, mert különféle veszélyes eszközöket, csavarokat találtak nála. Szintén a Garibaldi utcánál egy piros személyautót vontak ellenőrzés alá a rendőrök, mert hangszóróval a tetején közlekedett. A rendőrök felszólították a gépkocsiban utazókat, hogy kapcsolják ki a hangszórót.  A Vértanúk terénél egy idős nő rosszul lett, a rendőrök értesítették a mentőszolgálatot.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!