Nem tudta fizetni a törlesztőrészletet, kirabolta a postát

Kemenesszentpéter - A faluban ismeretlen fogalom volt a bűnözés, még a biciklit sem zárják le, ha kint hagyják az utcán. Ezért csodálkoznak a telepüklésen élők, hogy a háromgyermekes Nándor kirabolta az uraiújfalui kocsmát.

Angyal László

A kemenesszentpéteri buszsofőr  múlt  szerdán autójába ült,  Csornára hajtott, ahol 35 ezer forintért egy gázriasztó fegyvert vett, majd négy postahivatal közül kiválasztotta az uraiújfaluit, itt ráfogta a fegyvert a két alkalmazottra,  a kasszában lévő pénzzel távozott. A postarablót aznap falujában, a kocsmában elfogták.

A faluban alig fél éve nyitott ki egy családi ház alagsorában a Dezsavü nevezetű italbolt, a műintézmény éppen a buszsofőr házával szemközt található.  

A kocsmáros a vállát vonogatja, amikor az elfogásról kérdezzük. A vendégek is egykedvűen bámulják a kocsma sarkában elhelyezett televíziót: két bokszoló  püföli egymást. Fröccsük fölött elejtenek néhány megjegyzést, de láthatóan napirendre tértek már az esemény fölött.  

A falu központjában, a buszmegállónál kisgyermekes anyukák beszélgetnek, jól ismerik T. Nándort. Három gyereke van, a két kisebb lány középiskolás, a fia viszont már dolgozik. A buszsofőr feleségének is van munkahelye, ezért nem tudják elképzelni, mi lehetett az a hatalmas adósság, ami miatt rabolt. 

A falu polgármesterével,  Kövi Tiborral  is szót váltunk.  Azt mondja,  igen elcsodálkozott, amikor a rablás másnapján a hivatalban a munkatársai azzal fogadták, hallotta-e, mi történt? 

- A kemenesszentpéteriek kavicson nőtt emberek. Errefelé sovány a termőföld, keményen kell dolgozni azért, hogy előbbre jussunk. A mi falunkban eddig ismeretlen fogalom volt a bűnözés, még a biciklit sem zárjuk le, ha kint hagyjuk az utcán. Csodálkozom Nándoron, naívságára vall, hogy saját autóval ment postát rabolni, a kocsit pedig járó motorral az épület előtt hagyta -meséli. 



Nem értik, egymástól kérdik a helybeliek: miért rabolt a sofőr? Fotó: Benkő Sándor

Kemenesszentpéteren nem hallottak róla, de a rendőrségen elmondták:  a rabló  devizaalapú jelzálogkölcsönt vett fel. Úgy tudjuk, a havi törlesztőrészlet nem volt túl magas: összege kisebb, mint amibe a pisztoly került. A zsákmány sem volt nagy: nem érte el a 200 ezer forintot.     

A postarablási ügy  vizsgálata  a végéhez közeledik.  A  fegyverszakértő véleményére várnak, illetve néhány tanút még meghallgatnak, s két héten belül  lezárhatják a nyomozást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!