Szigonypuskát, gépkarabélyt tartott a lakásában

Szombathely, Vasvár - Gépkarabélyt, szigonypuskát, és számszeríjakat is találtak a vasi nyomozók azoknál a férfiaknál, akiket lőfegyverrel, lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítottak meg.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A vasi rendőrök egy bejelentés alapján indultak el, kiderült, hogy az információ ül, a rábahidvégi férfinél tartott házkutatáskor előkerült egy Flóbert pisztoly és a hozzá tartozó 48 darab lőszer. A rendőrök lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanújával előállították az illetőt, miközben kihallgatása nyomán egy újabb gyanúsítotthoz jutottak el. 



A vasvári nyomozók Sorokpolányba lefoglaltak 11 légpuskát, egy-egy légpisztolyt, számszeríjat, hatlövetű maroklőfegyvert, 3 db gáz-riasztó pisztolyt, egy Flóbert pisztolyt és légpuskatompítót, 9 csősúlyt, 1 lőportartó flakont, 270 gyutacsot, 189 gáz-riasztó lőszert, 39 ólomgolyót, 14 kispuska lőszert, 216 Flóbert-lőszert és 31 Hilti vaklőszert. H. A-t a házkutatást követően előállították a Vasvári Rendőrkapitányságon, őt is lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsították meg. 



A szálakat visszagöngyölítve egy szombathelyi lakásba is eljutottak a nyomozók: itt két gépkarabélyt a hozzá tartozó 3
tárral és egy csigatáras géppisztolyt foglaltak le. A tulajdonos elmondása alapján ezek hatástalanított fegyverek. A házkutatás során összesen 9 pisztolyt, 4 légpuskát, egy-egy sörétes és golyós vadászpuskát, kispuskát és számszeríjat, 2 szigonypuskát, 1 forgótárat és 4 pisztoly-csövet, valamint a fegyverekhez tartozó, közel 1400 lőszert, illetve töltetet találtak.  (A férfi ezek közül több fegyverre vonatkozóan rendelkezett tartási engedéllyel.) A férfit szintén a Vasvári Rendőrkapitányságra állították elő, ellene is visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozás fegyverszakértő bevonásával zajlik, és azt is vizsgálja még a hatóság, hogy a lefoglalt fegyverek közül pontosan hányat tartottak engedéllyel. 

Fotók: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!