A média ladikjában: jól felkészült diákcsapatok a megyei vetélkedőn

Szombathely - Az Agora Gyermekek Házában rendezték meg a Pannon Lapok Társasága harmadik médiavetélkedőjének megyei fordulóját. Az országos döntőbe szoros versenyben a csepregi csapat jutott tovább.

Tersztyánszky Krisztina

A három nagy magyarországi lapkiadó harmadik éve rendezi meg a vetélkedőt azzal a céllal, hogy a leendő olvasóknak  már általános iskolás korukban kedvet csináljanak a napilapok forgatásához, vagy akár a tudósítói,  riporteri munkához. A vetélkedő iránt évről évre nagyobb az érdeklődés a hetedik és nyolcadik osztályosok körében. 

Az idén több ezer diákot sikerült megmozgatni, hiszen országosan 760 csapat jelentkezett a megyei napilapokban megjelenő felhívásokra. A Pannon Lapok Társasága körébe tartozó négy megyéből 280 kitöltött totó érkezett. 

Ahogy korábban, úgy az idén is az öt legmagasabb pontszámot elérő csapat vehetett részt a megyei döntőben. Szombathelyen öt jól felkészült és talpraesett diákcsoport húzta magára a verseny különböző színű pólóit, és várta izgalommal a startot. 



A nap izgalmas és fordulatos versenyt hozott. Az induláskor a csapatok elveszítették az előzetes fordulókban szerzett pontjaikat,  mindenki tiszta lappal indult. A változatos feladatoknak és a csapatok felkészültségének köszönhetően a helyezések sorrendje többször megváltozott, s mindvégig bizonytalan volt,  ki az esélyes a továbbjutásra. A zsűri jó érzéssel láthatta, hogy ezek a tizenévesek tudják, mi történik körülöttük, nyitottak, értőek a világ dolgai iránt, és humor dolgában sem állnak rosszul. 



Fotók: Benkő Sándor

Halmágyi Miklós,
lapunk főszerkesztője zárszavában megköszönte a diákok  és a felkészítő tanárok lelkesedését.  Az összesített pontszámok alapján végülis a csepregi általános iskola Ego csapata képviselheti megyénket a májusi országos döntőben. A második a   répcelaki Laki Ladik, a harmadik pedig a gencsapáti Pannon Macik csapata lett. 

A dobogósok 35, 25 illetve 15 ezer forint értékű ajándékutalványt vihettek haza, ezen kívül mindenki pólót, tollat, sapkát, hátizsákot kapott. Na és persze egy emléklapot, amely igazolja, hogy már általános iskolásként közel került a média világához. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!