Akár nyáron: teltház volt a vasi fürdőkben és szállodákban

<b>Körkép</b> - A vasi fürdők és hotelek teltházzal üzemeltek a hosszú, ünnepi hétvégén. Előfordult az is, hogy ki kellett tenni a „Megtelt” táblát. Szepesi után szabadon: jöttek a csehek és a szlovákok - utóbbiak buszokkal vették be Bükfürdőt.

Garai Antal 'Atom'

Nem csak a külföldiek, hanem a magyarok is kihasználták a húsvét adta hosszú hétvégét egy kis kikapcsolódásra. A sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő kis híján teltházzal üzemelt szombaton, vasárnap és hétfőn is. Sokan érkeztek (javarészt Budapestről) honfitársaink kikapcsolódni a sárvári fürdőkomplexumba.

A kültéri medencék még nem használhatóak, ennek ellenére sokan sütkéreztek a külső pihenőtereken a tavaszi napsütésben. 1800-2000 fő látogatott naponta a fürdőbe a környező hotelekből és a fürdőhöz tartozó kempingből is (A kempingezők száma 90 százalékban külföldi volt). Javarészt osztrákok érkeztek Sárvárra, de szép számmal voltak jelen németek, csehek és szlovákok is.


A sárvári fürdő teltházzal üzemelt a hétvégén - Fotó: Benkő Sándor

A sárvári hotelek telítettsége is ezt igazolja. A fürdő épületében található VitalMED-ben szinte teltház volt, mint ahogy a Park Inn-ban, a Danubius-ban és a Spirit hotelben is. A sárvári hotelek 95-98 százalékosan voltak tele vendégekkel, szinte mindenhol kicsit több magyarral, mint külföldivel.

A Celldömölki Vulkánfürdőbe is szép számmal váltottak belépőjegyet vendégek. Húsvéthétfőn több vendég volt, mint szombaton és vasárnap, szintén teltház-közeli szinten üzemelt a fürdő. Nagyrészt magyarok érkeztek kikapcsolódni a Ság-hegy lábához, akik előszeretettel vették igénybe az összes kényelmi szolgáltatást a gyógyvizes fürdőzéstől kezdve a szaunán át a masszázsig.

A Büki Gyógyfürdő ZRt is teltházzal üzemelt az elmúlt három napban. A naponta körülbelül négyezer vendég látogatta fürdőben vasárnap már ki kellett tenni a „megtelt” táblát az Élményfürdőt kínáló területre, ugyanis odabent már moccani sem lehetett. Naponta több busz érkezett Szlovákiából, fedélzetükön megannyi wellnessre vágyó szlovákkal, de a csehek is látványosan többen érkeztek, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A Büki Gyógyfürdő vendégei közt hasonló számban voltak jelen a magyarok és a németek is, mint 2008 húsvétján.


A büki gyógyfürdőben vasárnap kitették a "Megtelt" feliratú táblát

A büki hotelek a sárváriakhoz hasonlóan teltházzal üzemeltek, mind a Radisson SAS, mind a Danubius telítettségi maximuma közelében járt e három napban. A vendégek közt volt szlovák, cseh, osztrákok és német is. Általánosságban elmondható, hogy Bükön is több volt a magyar vendég a hotelekben, mint a külföldi.

A fürdővárosoknak nagyon kedvezett a húsvéti hétvége. Egyrészt a gyenge forint miatt a külföldiek szívesen látogatják a magyar fürdőhelyeket,  honfitársaink közül pedig sokan "elmenekültek" a locsolók és a tojásfestés elől egy divatos „wellness hétvégére”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!