Albán tankolás: benzinért pecsétgyűrű

Szombathely - Ön is az albánnak tankolt? - kérdezték a zaciban Annát, amikor megmutatta a trombitaréz aranygyűrűt.

Farkas Eszter

Rossz üzletet kötött az a lány, aki pár hete egy pecsétgyűrűért fizetett tizenhatezer forintot. Anna barátnőjével tankolt egy benzinkúton, amikor egy fehérautós férfi leszólította.

A lányok már épp ültek volna be az autójukba, amikor egy  magas, Anna elmondása szerint albán kinézetű fickó lépett oda hozzájuk. A férfi elpanaszolta a lányoknak, hogy nincs nála pénz, kocsija  tankja kifogyott, ezért nem tud hazamenni. Ha megtöltik benzinnel az autóját, cserébe ad  egy arany pecsétgyűrűt. A licit harmincezer forintról indult. A végén tizenhatezer forintban állapodtak meg, ennyit fizetett a  lány a férfinak. 

- Naív voltam, de akkor azt gondoltam, hogy nagyon jó üzletet csinálok - meséli az átvert lány. 

A biznisz megkötése után Anna első útja a zálogházba vezetett. A becsűsök csak fogták a fejüket, amikor meglátták a gyűrűt. Első kérdésük az volt: Ön is az albánnak tankolt? 

Varga Szilárd,  az egyik szombathelyi zálogház fiókvezetője lapunknak elmondta: 

- A kuncsftoktól tudjuk, hogy a csalók általában nagy forgalmú utak mellett kínálják portékáikat. A vásárok idején  is megszaporodnak az ilyen esetek. 

A  fiókvezető szerint nem csak gyűrűt, karláncot, nyakláncot is erőszeretettel árulnak potom pénzért. Ezek az ékszerek általában trombitarézből készülnek. Az arany jele is megtalálható rajtuk, de a szakértő szemeknek nem kell nagyitó, hogy lássák, csak olcsó utánzatok. Volt olyan eset is,  amikor háromszázezer forintot csaltak ki egy párszáz forintos ékszerért.  

Gábriel Gábor,  a rendőrség sajtóügyeletese elmondta, hogy Vas megyében az országos átlaghoz képest alacsony az ilyen jellegű csalások száma. Ennek az is oka, hogy a megelőzésben, felderítésben élen járnak a helyi rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!