Hátba lőttek a rendőrök egy menekülő autóst Érden

Budapest - Intézkedő rendőrök lőttek meg egy autóst szombaton Érden, a férfi autójával nem akart megállni az igazoltatáskor. Életveszélyesen megsérült.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rendőrök igazoltatni szerették volna az autóst, a férfi azonban nem állt meg a járművel, hanem elsodorta a járőröket. Az egyik járőr ezt követően először figyelmeztető lövést adott le, majd rálőtt az autóra. A lövedék keresztülszakítva az ajtót az autóvezető hátába fúródott - mondta Belicza Andrea az MTI-nek.

A sajtóügyeletes hozzátette: a sérülthöz az intézkedő rendőrök hívtak mentőt. A férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. 

A elsodort rendőrök könnyebb sérüléseket szenvedtek - fűzte hozzá.

Az esetet az Érdi Rendőrkapitányság vizsgálja. Az ügyeletes parancsnok megkezdte annak kivizsgálását, hogy jogos és szakszerű volt-e az intézkedés és a figyelmeztető lövések leadása - mondta Belicza Andrea.

A sajtóügyeletes az MTI-nek hozzátette: az eset Érd belterületén történt, az elsődleges adatok szerint a meglőtt sofőrnek nem volt jogosítványa.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!