Holnap megmérkőznek a Ladik megyei médiavetélkedő döntősei

Szombathely - Kiadónk, a Pannon Lapok Társasága ebben a tanévben már harmadszor hirdette meg a Lapot a diákoknak médiavetélkedőt. A döntő holnap zajlik az Agora Gyermekek Házában. Az előzetes fordulók során huszonnégy hetedik és nyolcadik osztályos csapat küldött be értékelhető megoldásokat a megye különböző településeiről.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A versenyben induló öt fős csapatoknak először egy totót kellett kitölteniük, mellyel bizonyíthatták, milyen gyakran forgatják megyei napilapunkat. A második írásbeli fordulóban már egy több részből álló feladatlap mérte fel tájékozottságukat és ötletességüket. Sok igényes munka érkezett be, a zsűrinek nem volt könnyű dolga a legjobbak kiválasztásánál. 

A holnapi megyei döntőben a csepregi Ego, a répcelaki Laki Ladik, a sárvári Five People, a szombathelyi, regulys D.F. Love és a gencsapáti Pannon Macik nevű csapatok mérkőznek meg egymással. 

A versenyen izgalmas feladatok során át pillanthatnak be az írott és az elektronikus média világába. A tét nem kicsi: a szakmai zsűri véleménye alapján a legjobban szereplő csapat képviseli megyénket május 22-én  és 23-án,  a szolnoki országos döntőben. De nemcsak nekik érdemes hajtani: minden versenyző értékes jutalmakban részesül. 

2007-ben a Bolyai iskola VASLadyk MEN-nek csapata jutott tovább az országos döntőbe, ahol szép szereplésükkel meg is nyerték a 250 ezer forintos fődíjat. Tavaly pedig gyöngyösfalui Tollforgatók képviselték megyénket, szintén elismerésre méltó eredménnyel.




Fotó: Horváth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!