Németh István a Real Madrid ellen debütál a spanyol élvonalban

VN - <em>Németh István</em> csütörtökön ott lesz a pályán a Menorca színeiben a spanyol kosárlabda bajnokság következő fordulójában a Real Madrid ellen. Egyelőre két meccsre szól a körmendiek Istijének szerződése.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szenzációs igazolásról számolt be a kosarinfo.com: Vinkó László, a kosaras ügynöke elmondta, Németh István, aki az idényt a görög AEK-ben töltötte, hétfőn érkezett haza Görögországból, ahol számára véget ért az idényt, hiszen az AEK Athén a kilencedik helyen zárta az alapszakaszt, így lemaradt a rájátszásról. 

- Már februárban kapcsolatba kerültünk a Menorca elöljáróival, ám akkor nem jöhetett létre a szerződés, ugyanis a görögök nem engedték el Istvánt. Most, hogy a végéhez közeledik a spanyol bajnokság alapszakasza, és a Menorcának lehetősége van kiharcolni a bennmaradást, ismét felvetődött, hogy Isti segíthet, aki ezek után belevágott a kalandba. Két meccsre szól a tizenkét napos szerződése, csütörtökön a Real Madrid ellen mutatkozik be, majd egy héttel később a Cajasol elleni mérkőzésen játszik - mondta Vinkó László.

A Körmenddel bajnoki címet szerző válogatott hátvéd az olasz Benetton Treviso színeiben kezdte a légiós karrierjét, majd az újvidéki Vojvodinába igazolt. Ezt követte a sopoti kaland, ahol a lengyel Prokom Trefl színeiben rendszeresen az Euroligában játszott, majd ismét Újvidékre került. Az évad előtt pedig megszerezte a görög AEK Athén, ahol nagyszerű meccsei voltak. Németh nem titkolt nagy álma volt, hogy  egyszer a spanyol bajnokságban szerepelhessen.

Az igazolásról a spanyol lapok, így a Marca sportújság internetes kiadása is beszámolt.

Forrás:kosarinfo.com, Vas Népe

Ezek is érdekelhetik