Nőnek öltözött fiúk, szépségverseny és a nyílt törés blues - NYMESEK diáknapok második nap

Szombathely - Vérző sebek, kólás-rekeszeken csimpaszkodó emberek, strandmatracosok a Perint-patakban, egyetemi szépségek, női ruhába öltözött fiúk, Deák Bill blues-legenda – diáknapok második nap.

Garai Antal 'Atom'

A Savaria Egyetemi Központban a diáknapok második napja sem múlt el móka és kacagás nélkül s talán nem is elmúlt, hanem egyszerűen csak harmadik nappá avanzsálódott megszakítás nélkül, mi csak hajnalig bírtuk.

Reggel még csak kevesen voltak elemükben, erre-arra regenerálódó rektori csapattagok heverésztek lehetőség szerint az árnyékban. Délelőtt az egyetemi karok csapatai voltak reflektorfényben avagy napsütésben, ugyanis itt zárult a Nyugat-magyarországi Egyetem karai közti, Red Bull vezérkari kupa. A feladatok közt volt például gumimatracos csónakázás a Perint-patakban, talán nem zavarta meg a diákság a hajóforgalmat a Perinten, mindenesetre pár nyugdíjas nagy érdeklődéssel figyelte az eseményeket a sétányról.

Egy gumimatracon kellett hajózniuk a diákoknakFotó: Garai Antal ’Atom’

Volt lehetőség kipróbálni magunkat rekesztorony-építőversenyben, amelynek nehézségét az adja, hogy a rekeszeket úgy kell egymásra helyezni, hogy közben a tetejükön állunk. Az önjelölt Csiták sikeresen teljesítették a feladatokat, volt aki még a fán csimpaszkodva ünnepeltette magát egy darabig, de végül minden Jane és minden Tarzan a földre kényszerült.

A rekeszépítés nem könnyű feladat

Amíg a csapatok vetélkedtek, kötelet másztak és egyéb feladatokat oldottak meg, addig az egyetem udvarán Baleseti sminkre ülhettek be, ahol élethű nyílt-töréseket, szemkidurranásokat, fejlövéseket s miegymást kérhettek az önjelölt balesetisek. Az már csak egy megmosolyogtató történet, hogy ezekkel a sminkekkel egyesek elmentek vásárolni a közeli élelmiszer boltba, ahol majdnem mentőt hívtak a nyílt töréseket látva.

Az önjelölt balesetisek: fejlövés, szemhiány és késszaggatta álsebek

A kari vetélkedőt a mosonmagyaróvári egyetemisták nyerték.

Ünnepelt a nyertes "móvári" csapat

Mutasd meg a benned rejlő nőt! – félreértés ne essék, ez nem egy önbizalom növelő fejezetcím Bridget Jones naplójából, hanem a felhívás azon fiúk számára, akik részt vettek a Liba-dress tájfutáson. Női ruhába és sminkbe bújva kellett elindulniuk az egyetem udvaráról futva (nem tűsarkúban), majd az egyetem előtti hídnál pózolhattak a srácok, nos az arra járó buszok utasai igencsak különös tekintettel nézték a táncoló fiúkat, bocsánat, lányokat.



Egy rögtönzött tánc az utcán, nem kis feltűnést keltve


Tekintse meg a diáknapokon (második nap) készült képgalériánkat ide kattintva!


A SEK Szépe szépségverseny több érdeklődőt vonzott, mint jelentkezőt. Hét lány közül kellett döntenie az öttagú zsűrinek, hogy ki legyen a Savaria Egyetemi Központ szépe 2009-ben. A versenyen a lányok felvonultak utcai viseletben, bikiniben (ez utóbbi nagy sikert aratot az éhes férfi-szemek körében), és estélyi ruhában. A versenyt Németh Réka nyerte, második és a Vas Népe Közönségdíjasa Csanádi Beáta lett, a harmadik pedig Gál Katalin. A Szépségversenyről beszámoltunk itt.



A SEK Szépe első helyezettje, Németh Réka lett

Tekintse meg a szépségversenyen készült képgalériánkat ide kattintva!


Este a Sipőcz Rock Band melegítette be a közönséget, amikor már mindenki teljes eksztázisban tombolt, átnyújtotta ezüst tálcán a Deák Bill Moto Blues Bandnek. Bill egy jó hosszú koncerttel kisajtolta az utolsó cseppnyi energiát is az emberekből, hogy még fáradtabban kezdjék az utolsó napot a hallgatók. Akiben még maradt némi buli-kedv átmehetett a Forrásközpont aulájában tartott diszkóra, mi csak Bill Kapitányig bírtuk a kiképzést.



Deák Bill, a blues-legenda

Tekintse meg a koncerteken és az esti hangulatban készült képgalériánkat ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!