Változatos programokkal indul a strandszezon

Szombathely - Az utóbbi napok kedvező időjárása sokakat a vízpartra csábított. E hét szombatjától a Szombathelyi Termálfürdő, egy héttel később pedig a Tófürdő is megnyitja kapuit.

Farkas Eszter

Május 16-án reggel kilenc órától szabad a pálya a strandélményeket kedvelők előtt. A Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő színes programokkal kedveskedik látogatóinak a hétvégén.  A szervezők úgy állították össze a szezonnyitó programot, hogy az önfeledt pancsolás mellett minden korosztály jól érezze magát, mondhatni úszkáljon az élményekben. Szombaton és vasárnap naponta kétszer mozgathatják át testüket a fitness-imádók, némileg más formában: animátorok segítségével húsz percen keresztül vízi-aerobikozhatnak. 



A Termálfürdőben vízmintát vesznek

A vízi aerobik egyébként a strandszezonban minden hétvégén felpezsdíti majd a fürdőzőket. A kicsik is megtalálhatják a számukra ideális elfoglaltságot. A termálfürdő munkatársai rajzoltatják az apróságokat. Mindezekkel azonban a színes programok sora még nem ér véget. Szombaton és vasárnap a hétköznapok stresszét kellemes masszázzsal enyhíthetik a látogatók. Részt vehetnek termékbemutatókon, egészségi állapotukról pedig átfogó képet kaphatnak, ha vérnyomásukat  és vércukorszintjüket a standoknál ellenőriztetik. 

Az idén a belépőjegyek ára  valamelyest drágul. A felnőtt napi egyszeri belépő május 15-től 1050 forint. A nyugdíjasok illetve diákok 730 forintért, a  gyermekek pedig 370 forintért látogathatják majd a termálfürdőt  mondta Kántás Zoltán fürdő-főmérnök. 



A Tófürdő munkatársai is készülnek már az idei szezonra. Egyelőre tisztítják a medencéket, lassan azonban feltöltik, majd fűtik is  Fotó: Szendi Péter

A Tófürdő egy héttel később nyitja meg kapuit a strandolók előtt,  mint a termálfürdő. Tatai Péter, a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási ZRt.  szolgáltatási osztályvezetője elmondta: a hagyományokhoz híven idén is e hónap közepén, vagyis május 23-án nyitnak ki. 

A jegyárak körülbelül öt százalékkal emelkednek. Míg tavaly a felnőttek egyszeri fürdőbelépője 950 forint volt, most kereken ezer forintot kell majd fizetniük. A  nyugdíjasok és a diákok kedvezménnyel vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait, 800 forintért. A gyerekek is kedvezményesen pancsolhatnak, nekik 480 forintba kerül majd a jegy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!