A bajnoki cím a tét a Király-Kőszeg vasárnapi megye II-es rangadón!

Szombathely/Kőszeg - Igazi rangadót rendeznek a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában az utolsó fordulóban: vasárnap, Újperinten, 17 órás kezdéssel a tabellán második Király Szabadidősport Egyesület (66 pont) az éllovas Kőszegi Sport Egyesületet (68 pont) fogadja. A tét a bajnoki cím.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hosszú heteken keresztül a Király SZE nevével kezdődött a megyei II-es tabella a Szombathelyi-csoportban. Azonban a bajnokesélyes gárda az elmút fordulóban nagyot botlott, 3:0-ára kapott ki a Gyöngyösfalu vendégeként. A kitartó üldöző, a Kőszegi SE, pedig élt a lehetőséggel, beelőzött, így kedvező helyzetből, pontelőnnyel várhatja az bajnoki címről döntő utolsó játéknapot.

- Gyöngyösfaluban már a 10. percben kaptunk egy jogos 11-est, amit belőtt a házigazda, majd nem sokkal később a kapusunk is összehozott egy potyagólt, a folytatásban pedig hiába nyomtunk, hiába futottunk az eredmény után, egyszerűen semmi nem jött össze, de az ellenfél is nagyon jól futballozott, megérdemelte a győzelmet - tekintett vissza az elmúlt fordulóban történtekre Horváth Levente, a Király trénere. - Én is láttam, hogy elveszett a meccs, ezért a szünetben négy olyan játékosomat is lecseréltem, akik sárga lapos figyelmezetetés esetén kénytelenk lettek volna kihagyni a hétvégi rangadót. Lehet, hogy a fiúk tudat alatt már a Kőszeg ellen készültek, a Gyöngyösfalut pedig lebecsülték... Mindenestre időben jött a pofon, még nincs veszve semmi. Ha vasárnap legyőzzük a Kőszeget, akkor megszerezzük a hőn áhított bajnoki címet. Nekünk 66 pontunk van, a Kőszegnek 68. Ellenfelünknek tehát már egy döntetlen is elegendő a sikerhez. Ám nem hiszem, hogy a Kőszeg beállna védekezeni - ez öngyilkos taktika lenne.  Mindenesetre mi készen állunk a csatára, ráadásul sérültünk, eltiltottunk nincs, teljes csapattal várjuk a meccset. Egy kemény, jó iramú, de taktikus, kevés gólt hozó mérkőzésre számítok. A várható kezdőcsapat: Nemesi - Lindtner, Koncz, Petrovics, Kiss P. - Hérincs, Lődi, Sásdi, Somfalvi, Kiss G. - Őr.

- Nagyon örülök annak, hogy a megyei II. osztályban ilyen nagy figyelem irányul egy mérkőzésre - kezdte az esélylatolgatást Őri Gábor, a Kőszegi SE játékos-edzője. - Az biztos, hogy Kőszegről rengetegen kísérnek el minket Újperintre. Tudomásom szerint legalább két szurkolói busz indul, valamint sok-sok autó, tehát többszázan buzdítanak majd bennünket. Nekünk csak a bajnoki aranyérem az elfogadható eredmény, ennek megfeleleően győzelemre készülünk. Nem fogjuk végigvédekezni a meccset, gólt, gólokat akarunk rúgni. Egy remek csapat az ellenfelünk, szerintem mind a két együttes megérdemelné a megyei I. osztályt, ám a végén csak az egyik társaság örülhet - szertnénk mi ünnepelni. Problémám azért van, hiszen négy-öt játékosom is sérüléssel bajlódik, így kezdőcsapatot nem tudok mondani, hiszen csak az utolsó pillantban derül ki, hogy ki válllaja a játékot. Ugyanakkor az egész évben hasonló volt a helyzet, sok volt a sérültünk, ám mindig akadt olyan játékos, aki megfelelően pótolta a hiányzókat. Várjuk a meccset, jövőre pedig már a megyei I. osztályban szeretnénk futballozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!