Az MSZP válasza a püspöki levélre: kormányzati, uniós és városi pénzek egyházi ingatlanokra

Szombathely - Nemrég <em>dr. Veres András</em> megyés püspök tiltakozott lapunkban egy szórólap miatt. Az MSZP reagált az írásra.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az MSZP városi szervezete nevében dr. Horváth Attila elnök közleményében elismeri, hogy a püspök úrnak igaza van, amikor azt mondja, hogy a székesegyház és a jáki templom felújításra szorulnak. A városi elnök hozzáteszi: a szórólap nem szombathelyi készítői nyilván azért választották ezeket az épületeket, mert ezek a megye, illetve Szombathely legismertebb jelképei. 

Szó szerinti idézet a levéből: "A kormányzati, illetve európai uniós pénzekből, valamint a baloldali városvezetés döntései által megközelítőleg 200 millió forint támogatás érkezett megyénkbe az egyházi ingatlanok felújítására. Ebben az összegben benne van a Szombathely városa által biztosított, a szombathelyi székesegyház freskóinak megszépítésére adott 30 millió forint, valamint az európai uniós forrásból 70 millió forinttal támogatott Szent Márton Látogatóközpont, a szőlősi templom építésére a Miniszterelnöki Hivataltól érkezett több mint 30 millió forint, de nem szerepel a  tudomásom szerint jó úton haladó  Szent Márton útvonal 300 millió forintos pályázata. Valószínűleg a Püspök Úr nem kapott kellő tájékoztatást ezekről az adatokról. Lehet, hogy ez az összeg kevés, de a semminél valamivel talán több. Ennyit tudtunk tenni az elmúlt időszakban ezen a területen."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!