Beát Beyonce ruhafelelősének hívták, de ő Mr. Cay testőrét választotta

Sárvár - Bea hollywoodi sztárok ruhakölteményeit rendezgette, míg Feri egy olyan amerikai férfi személyi testőre, aki három telefonján három néven mutatkozik be. Los Angelesből repültek haza, hogy a szelestei kastélyban keljenek egybe.

Nagy Ildikó

Feri és Bea férj és feleség. Harminc évet vártak a nagy napra. Los Angelesből repültek haza, hogy a szelestei kastélyban kimondják a boldogító igent. Bea régóta óta álmodozott  a  menyasszonyi ruháról. Csoda, hogy most hármat is vett egyszerre?

Komoran igyekszem a sárvári utcán, szaporán kapkodom a lábaimat: késésben vagyok, meg aztán az eső is kerget. Szomorú délelőtt, hogy lesz ebből happy and?, morfondírozok magamban, aztán a kis belvárosi cukrászda előtt meglátom Beát és Ferit, és az az érzésem támad, hogy a belőlük áradó boldogság menten szétkergeti a felhőket. Mosolyognak, fülig ér a szájuk, és mit ad isten: a városháza erkélye felett lévő harangok is megszólalnak...

- Igazad van. Más párok a mi korunkban már szabadulnának egymástól, minket meg majd szétvet a boldogság, hogy végre hivatalosan is összekötöttük az életünket. Igen: múlt szombat óta immár pecsétes papír is van arról, ami 1978-ban egy érdligeti családi ház ajtajában egy szempillantás alatt végérvényesen eldőlt.

A celldömölki születésű Káldi Ferenc akkoriban Budapesten dolgozott autószerelőként. Egy lányismerőse, akivel teniszezni járt - vesztére - elhívta egy barátnőjéhez, Beához. Az érdligeti házban Bea nyitott ajtót. Ma is jól emlékszik a pillanatra, amikor meglátta Ferit. Földbe gyökerezett a lába. Ferit sem hagyta hidegen a találkozás, legyen elég annyi, hogy a teniszpartner lány azóta bizonyára ezerszer megbánta, hogy a neki is tetsző fiút bemutatta a barátnőjének...



Feri és Bea, egymásra talátak Fotó: Benkő Sándor

Bea akkor érettségizett, óvónőnek tanult, Feri 23 éves volt. Öt évig jártak együtt, nagy volt a szerelem, 1983-ban azonban Feri bejelentette: Németországban próbál szerencsét. Hívta Beát is, de ő nem akarta egyedül hagyni az édesanyját, így itthon maradt.

- Ma már bánom, hogy nem voltam elég bátor. Sok-sok évet elvesztegettünk, és rengeteg félreértés, sértődés mérgezte meg a szerelmünket - mondja Bea.

Feri Karlsruhéban kötött ki, és évekig nem tudtak egymásról. Pedig Bea egyszer kiment a nagynénjéhez az akkori NSZK-ba, és újsághirdetésekben kereste egykori szerelmét. Aztán hazajött, dolgozott tovább - akkor már a vendéglátóiparban -, és próbált megbarátkozni a gondolattal, hogy nem látja többet Ferit. Aztán egy este - 1989-ben - megcsörrent a telefon az érdligeti házban.

- Akarsz velem találkozni?- kérdezte a vonal túlsó végén Feri.

Öt perc múlva megállt az autó a ház előtt, és ott folytatták, ahol abbahagyták. Feri akkor már Amerikában élt, ahova vissza is ment. Egy év múlva azonban küldte a repülőjegyet Beának: irány Los Angeles. Az angyalok városában azonban keserű csalódás érte a lányt: kiderült, hogy Feri már Németországban megnősült, állítólag azért vett el egy magyar ápolónőt, mert az ő révén könnyebben kijuthatott Amerikába. Beát azonban nem érdekelte a magyarázat, ő akkor - feltehetően joggal - úgy érezte, hogy Feri becsapta. Még akkor is, ha kint maga is meggyőződhetett arról, hogy Feri házasságát tényleg csak a papír tartotta össze.

Bea nehéz döntést hozott: kint maradt Amerikában, és új életet kezdett. Egyedül, angol nyelvtudás nélkül. Egy idős házaspárnak segített, akik összeboronálták egy Amerikában élő magyar fiúval. Mire 1992-ben megszületett a kislánya, már tudta, hogy nem akar a gyermeke apjával élni. Azt viszont nem tudta, hogy Feri akkor már külön élt a feleségétől. Bea pár évre hazaköltözött lányával az édesanyjához Magyarországra, de Feri hiába kereste többször is telefonon, nem akart vele beszélni.

- Ez a fiú nagyon szeret téged - mondogatta neki az édesanyja, így végül Bea megenyhült.

1996-ban egy Los Angeles környéki motelszobában kezdték újra az életüket: Feri, Bea, és Bea kislánya. Addigra Feri hivatalosan is elvált a feleségétől, és hogy könnyebben boldoguljanak, kamionosnak állt. Hónapokig távol volt, Bea kettesben élt a lányával. Egy nap különös levél érkezett: benne egy chicagói kórház számlája. Kiderült: Feri szívinfarktust kapott, a halál torkából hozták vissza az orvosok. Azóta sok mindent átértékeltek. Lassítottak a tempón, és jobban megbecsülik az együtt töltött perceket. Talán ez a sokk is kellett ahhoz, hogy Feri végre Bea elé álljon, és megkérje a kezét. Beával madarat lehetett volna fogatni... Attól kezdve megszállottan bújta az esküvői magazinokat, és gyűjtötte a menyasszonyi ruhákat. Az elsőbe egészen egyszerűen beleszeretett. Aztán meglátott egy uszályosat, és úgy érezte, azt is meg kell vennie. És persze néhány nappal később belebotlott egy harmadikba is, amit szintén nem tudott otthagyni. Aztán már csak a nagy napot kellett megszervezni. Feri ragaszkodott a Vas megyei esküvőhöz, így végül némi internetes kutakodás után a szelestei kastélyszálló mellett döntöttek. Múlt szombaton házasodtak össze: Bea az első ruhában mondta ki a boldogító igent, az uszályosban vonult be a templomba, a harmadikban pedig a lagziban mulatott.

- Életünk legszebb napja volt - mondja Bea, és Feri is bólogat. A kezükön csillog a karikagyűrű, a szemükben pedig a könny...

A lagzi után jöttek a mézesnapok : pihenéssel, kirándulással, fürdőzéssel, rokonlátogatással. Ma pedig repülőre ülnek, és visszamennek Los Angeles melletti otthonukba.

Feri személyi sofőrként és testőrként dolgozik, egy üzletember alkalmazottja. Azt mondja, a főnöke igazi nevét sem tudja, Mr. Cay-nek kell szólítania. Az üzletembernek három telefonja van, és mindegyiken más-más néven jelentkezik be. Bea hétköznapjai sem unalmasak: több hollywoodi sztárnál - színészeknél és színésznőknél - dolgozott, de az állás elnyerésekor alá kellett írnia egy nyilatkozatot, hogy senkinek nem beszél a munkájáról. Most, az esküvő előtt is kapott egy vonzó ajánlatot, arról viszont beszélhet, hiszen végül az utazás miatt nem írta alá a szerződést. Beyonce ruhafelelősének hívták: az ő feladata lett volna az énekesnő ruháinak rendben tartása, az utazások előtti és utáni ki-, illetve becsomagolás. Bea azonban - nagyon is érthető módon - a saját esküvőjét választotta, és nevetve meséli, hogy a három menyasszonyi ruha becsomagolása is legalább olyan izgalmas feladat volt számára, mint Beyonce ruhakölteményeinek rendezgetése.

Szerelem első látásra? Bea és Feri lelkesen bólogat: igen, van ilyen. Feri 53, Bea 48 éves, és olyanok együtt, mint a fiatal szerelmesek. Vita soha nincs köztük, állítólag egymás gondolatait is kitalálják.

- Káldi Ferenc és Káldi Beatrix. Ugye milyen szépen hangzik? - kérdezi Bea.

Tényleg szép. Akár egy hollywoodi mese...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!