Felavatták a váti elkerülőt: 174-gyel tolta a Honda (frissítve)

VN - A múlt héten átadott új gyorsforgalmin egyelőre az a Honda sofőrje tartja a sebességi rekordot, aki tegnap a 110-es tábla előtt 174-gyel száguldott el.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A nyári turisztikai szezonban összehangolt razziákat tartanak a vasi utakon. Két traffipax is kint volt tegnap a 86-os úton, az egyik a váti elkerülőn mérte az autósok sebességét. Egy Mitsubishi L200 típusú platós terepjáró vezetője fittyet hányva a 110-es táblának, alaposan beletaposott a gázba: a sebességmérő műszeren a digitális kijelző 174 kilométer/órát mutatott. 

Hozzászólónk jelezte, hogy a Mitsubishi L200-as még üresen sem képes 150-nél többel menni. A rendőrségen utána kérdeztünk az esetnek, és azt a választ kaptuk, hogy téves volt a szóbeli információ, amit kedden este kaptunk. A váti elkerülő úton a sebességméréskor több autó is elhaladt a berendezés előtt, köztük az említett Mitsubishi L200-as, ám a 174-et valójában egy Honda produkálta.  

Az autó üzembentartója hatvanezer forintos közigazgatási bírsággal számolhat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!