Orbán Viktor: véget kell vetni a tolvaj szellemnek

Szombathely - Hatalmas tömeg, a szervezők szerint ötezer ember fogadta kedden este Orbán Viktort, a Fidesz elnökét a Fő téren. A várakozók nagy része Szavazz, Új irány, Elég volt feliratú transzparenssel köszöntötte a pártelnököt. Beszédében többek között az európai parlamenti választások fontosságáról is szólt a fideszes politikus.

Peltzer Géza

Két jobboldai politikus és helyi országgyűlési képviselő, Hende Csaba és dr. Puskás Tivadar  mondott előbb beszédet a tömeg előtt. Mindketten érzékletesen ecsetelték, mekkora bajba jutott az ország a Gyurcsány, majd a Bajnai kormány idején: nyolcvan százalék feletti a GDP-arányos államadósság, tíz százelék feletti a munkanélküliség,  így azonnali radikális váltásra van szükség. 

- Az európai parlamenti választás kampánya a baloldal részéről nem korrekt, a szombathelyi MSZP-sek arcbőre iránt már a NASA is érdeklődik, ezzel az anyaggal akarják bevonni legújabb űrrepülőjüket  - tette hozzá Hende Csaba, utalva egy szórólapra, amely ellen a püspök emelt kifogást.



A jókedvű pártelnököt Hende Csaba és Marton Zsolt fogadja

Surján László
európai parlamenti képviselő, aki jelenleg ötödik a Fidesz listáján, kiemelte: Brüsszel nem Moszkva, a rosszul működő magyar miniszterelnököt nem tüntetheti el, ezt a választópolgároknak kell megtenniük.  



János bácsi ajándékkal kedveskedett Orbán Viktornak

Nagy taps fogadta ezek után a színpadra lépő Orbán Viktort, aki az üdvözlő szavak után kifejtette: a június 7-iki választás belpolitikai választás is lesz, amikor  a polgárok nemet mondhatnak az ingatlanadóra, a szocialisták Európában egyedülálló megszorító politikájára, és arra a gyakorlatra, hogy vagyonukat offshore cégekbe mentő milliárdosok a nyugdíjasokkal, családosokkal fizettesse meg a rossz  kormányzás hibáit. 

Itt az idő, hogy véget vessünk a tolvaj szellemnek, és annak, hogy hovatovább nem lehet becsületes munkából megélni az országban, jelentette ki heves tetszésnyilvánítás közepette. 

Utalt a nemrégiben lezajlott pécsi választásra, amelyen a jobboldal fényes győzelmet aratott és a baloldal fellegvárának tartott bányászvárosban elért választási eredményt felszabadító és bátor üzenetnek nevezte.   


Fotók: Kiss Teodóra

Higgyék el nekem, ha a hatalom azt hallja, hogy egy egész ország skandálja: elég  libabőrös lesz tőle, jelentette ki nagy tetszés közepette. Véget kell  vetni annak az állapotnak, hogy lassan kisebbrendűségi érzésünk van  Európában amiatt, hogy magyarok vagyunk, mondta és hozzátette: magyarként is lehetünk sikeresek. 

Megígérte, ha hatalomra jutnak, felelősségre vonják azokat, akik katasztrofális helyzetbe sodorták az országot, és újra építik az országot. Végül arra buzdított mindenkit, menjen el szavazni vasárnap. Lehet MPSZ-re is voksolni, de csak a Fideszre érdemes, jelentette ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!