Tekerés helyben és víz alatt - Nyárköszöntő Spinning nap Bükfürdőn

Bükfürdő - Közel száz spinning-kerékpárral és tizenegy Aqua Bike-al várták szombaton az érdeklődőket a Büki Gyógyfürdőben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A spinning minden kevésbé edzett és magasan edzett sportember számára ajánlott, de akár olyanoknak is, akik csupán szórakoztatóan akarnak mozogni. Aki vett már valaha részt spinning órán, tudja, hogy a csoportos mozgás nem csak hatékony, de vidám is.



A spinningelés alatt a résztvevők csoportosan végzik a gyakorlatokat - Fotó: Garai Antal 'Atom'
 
Az Aqua Bike jelentősen javítja a kondíciót, hiszen a víz közegellenállása tizenkétszer nagyobb, mint a levegőé, vagyis a vízben tizenkétszer erőteljesebben dolgoznak az izmok, mint a szárazföldön. A gyakorlatok azonban mégis könnyebben végezhetőek, ugyanis a víz csökkenti a gravitáció hatását, így 80-90%-os súlyvesztés tapasztalható.
 
A feladatok elvégzése során a test a vízbe merül, így az ízületek, az ínszalagok és a gerincoszlop is tehermentesül, a sérülésveszély nullára csökken, a víz hatására pedig a kötőszövetek feszesítő masszázsban részesülnek.

 
Spinning maraton

Reggel tíz órától délután ötig várták a fürdő vendégeit spinningre, de délután a borongós időjárás miatt csak a rendezvénysátorban tekerhettek egyszerre az érdeklődők, az ott megrendezett Spinning maratonon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!